MOONaDANCE – ples k Sebi

Jesensko enakonočje in polna luna sta nam prinesla jesen in čas je, da počastimo menjavo letnih časov, ko se dejavno in vroče poletje prevesi v zmerno in zrelo jesen. V starodavnih tradicijah je to čas, ko se zahvalimo za darove, ki smo jih prejeli. Jesen, ki prinaša plodove celoletnega dela, je čas obilja in hvaležnosti, čas, ko vse, kar imamo, podelimo z drugimi in se skupaj veselimo.

Hkrati pa je enakonočje tudi čas, ko sta dan in noč enako dolga, čas ravnotežja in uravnoteženosti. Topli dnevi so za nami, pred nami pa čas ustvarjanja in umiritve. To obdobje je zato povezano tudi z arhetipom Starke ali Babe, zadnjim od aspektov Trojne Boginje, ki prinaša s sabo srp in koso, saj bomo zdaj poželi, kar smo posejali.

Tema našega druženja na plesišču bo zato HVALEŽNOST IN SPUST VASE. Z »Vstopom v ustvarjalno jesen« smo začele v začetku septembra na Festivalu Balanca, zdaj pa bomo naredile korak dalje in pobrskale po sebi, da bi našle, kar pogrešamo, in spoznale, kaj imamo. In seveda plesale.

Vabljene v petek, 5. oktobra ob 19.30 v Mladinski center Zagorje ob Savi.
Obvezne prijave sprejemamo na info@mczos.si, prispevek na udeleženko pa je 7€.

Več o plesu lahko preberete tukaj, vabljeni pa tudi na Facebook stran.