MiniBalanca: Čuječnost

Čuječnost (ang. mindfulness) je močno in učinkovito orodje za osebnostno rast in psihološko spoprijemanje s težavami. Po velikem razmahu in široki uporabi v tujini se čuječnost vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji. Lahko bi jo opisali kot sprejemajoče zavedanje tega, kar doživljamo v sedanjem trenutku. Ko smo čuječni, se kakršnega koli svojega doživljanja preprosto zavedamo, ne da bi ga poskušali spremeniti, se mu izogniti ali mu ubežati.

Predavanje z delavnico bo v torek, 16.10., ob 18.00.

Predavanje in delavnico bo vodil doc. dr. Mihael Černetič, univ. dipl. psih., certificirani integrativni psihoterapevt (IIPA). Doc. dr. Mihael Černetič je univerzitetni diplomirani psiholog, doktor psiholoških znanosti, integrativni psihoterapevt (certificiran pri Mednarodni zvezi za integrativno psihoterapijo – IIPA) in docent za področje psihoterapevtske znanosti. Izobraževal se je tudi iz transakcijske analize (TA 101), EMDR (1. in 2. stopnja), imago partnerske terapije, kognitivno-vedenjske terapije, logoterapije, nevrolingvističnega programiranja ter iz čuječnostnih pristopov pomoči (MBCT in drugo). Ima evropsko diplomo iz psihologije (EuroPsy certifikat) in pedagoško-andragoško izobrazbo. Poleg dela v zasebni praksi poučuje na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani in na DOBA Fakulteti za uporabne poslovne in družbene študije Maribor ter velja za enega vodilnih strokovnjakov na področju čuječnosti (angl. mindfulness) v Sloveniji, uveljavljen pa je tudi v tujini.

*Festival Balanca se zgodi enkrat letno in se dotika tem osebne rasti, alternativnih načinov zdravljenja in iskanju ravnovesja. Zaradi uspešnosti in priljubljenosti projekta smo se odločili, da tudi med letom izvedemo dogodke s podobnimi temami pod imenom “MiniBalanca“.