Manj svečk za manj grobov 2018

Tudi v letošnjem letu vas vabimo k sodelovanju v projektu Manj svečk za manj grobov. Izvorno zasavski projekt je že pred leti prerasel svoje prvotne okvire in postal vseslovenski. Tako v letošnjem letu poteka kar v 15 slovenskih krajih, rdeča nit pa tudi letos ostaja enaka. S projektom na eni strani zmanjšujemo pretirano okraševanje grobov ob 1. novembru, na drugi strani pa zbiramo sredstva za nakup opreme, ki rešuje življenja.


V letošnjem letu je projekt zasnovan tako, da vsa zbrana sredstva odbori namenijo projektom v svoji občini. Tako bo letos tudi v Zasavju. V Zagorju bomo zbrane prostovoljne prispevke namenili Alenki Mikuš, ki je zaradi nesrečnega padca z drevesa postala tetraplegik. Potrebuje 24-urni nadzor, ki je mogoč le na intenzivnem oddelku UKC, kjer pa postelje potrebujejo za druge poškodovance. Nega na domu stane 5.000 EUR mesečno, večino stroškov krije hči Tina z družino in sorodniki. Prepričani smo, da bomo z zbranimi sredstvi lahko pomagali družini, ki se je znašla v hudi stiski.

V okviru projekta bodo v Zagorju organizirana zbiranja prispevkov na pokopališčih:

27., 28. in 31.10. ter 1.11 na pokopališču v Zagorju;

31.10. in 1.11. na večini občinskih pokopališč.

Skupaj bo v projektu sodelovalo več zasavskih društev s skoraj 100 prostovoljci.

Na vas se obračamo s prošnjo za sodelovanje v akciji. Potrebujemo prostovoljce, ki bi bili pripravljeni pomagati pri zbiranju sredstev na vseh šestih pokopališčih Občine Zagorje ob Savi.

Vsi tisti, ki bi želeli biti letos del te zgodbe in bi se pridružili dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov, svojo udeležbo potrdite Mateji Jelševar na tel.: 031 802 334 ali e-mail: matejajelsevar@yahoo.com. Zraven dopišite vaš EMŠO, saj ga potrebujemo za prijavo prostovoljcev.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili tako kot do sedaj in pomagali DRUŽINI MIKUŠ.

Za vašo podporo projektu Manj svečk za manj grobov 2018, se vam že v naprej najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

Dobrodelno društvo Fundacija Svečka