Brcnimo rasizem VII.

 

Letošnji zagorski nogometni turnir Brcnimo rasizem bo potekal v soboto, 29. septembra, na asfaltnem igrišču Proletarec ob Mladinskem centru Zagorje ob Savi.

Osnovna ideja turnirja, ki je del širše iniciative Brcnimo rasizem, temelji na boju proti rasizmu v najširšem pomenu. Ne gre namreč le za izključevanje in zatiranje na podlagi barve kože ampak za vsa ostala izključevanja ter oblike sovraštva, izkoriščanja in potiskanja ljudi na družbeni rob.

V zadnjih letih se je tudi v Sloveniji, po začetku tako imenovane »migrantske krize«, eksplicitno povečala sovražna atmosfera ter razmere v družbi in javnem prostoru. Veliko več je družbeno sprejemljivih izrazov rasizma, nacionalizma, ksenofobije, sovraštva in nestrpnosti do »drugačnih«. Zato so nogometni turnirji v sklopu iniciative Brcnimo rasizem v današnjem času še toliko bolj pomembni.

Na turnirjih se namreč lahko družimo in zabavamo vsi, ne glede na to, kako izgledamo, koga imamo radi, od kod prihajamo ali v kaj verujemo ter spoštujemo sočloveka na način, ki ne temelji na potrošniški logiki. Temeljna ideja turnirjev Brcnimo rasizem je v tem, da preko skupnostnega kulturno-športnega dogodka zgradimo alternativo obstoječim razmeram v družbi. Tu se rojevajo in širijo ideje ter prakse, s katerimi gradimo drugačno družbo in navsezadnje drugačen nogomet, namenjen vsem.

_______________________________________________________________________________

::: PROGRAM ::: 

ČETRTEK, 27.9., ob 12:30

★ Facebook live uradnega žreba sobotnega turnirja

SOBOTA, 29.9., od 11:00 naprej
[igrišče Proletarec Zagorje]

★ Malonogometni turnir Brcnimo rasizem
Predtekmovanje po skupinah, četrtfinale, polfinale, tekma za 3. mesto in finale. Podelitev priznanj in pokalov.
★ Živa knjižnica Zasavje
★ “Hrana, ne orožje!”
★ Izkustvena igra Kovček
★ Izdelovanje priponk
★ Ročni nogomet

____________________________________________________________________________

::: PRIJAVE ::: 

★ Prijave zbiramo tukaj.
★ Prijave zbiramo do zapolnitve tekmovalnih mest (12 ekip). V primeru velikega zanimanja pa bomo razmislili o morebitnih možnostih razširitve turnirja na 16 ekip.

____________________________________________________________________________

::: PRAVILA IN SISTEM TEKMOVANJA ::: 

★ Osnovna pravila turnirja, ki se lahko do samega turnirja še nekoliko spremenijo, najdete na povezavi.
Igralo se bo po ljudskih pravilih rekreativnega malega nogometa (ekipe 4+1, polodbojne žoge velikosti 4, neomejeno menjav, golman brez omejitev…).
★ Sistem tekmovanja po skupinah bo objavljen na dan žreba, v četrtek, 27. septembra. Odvisen bo od števila prijavljenih ekip.

____________________________________________________________________________

Za več informacij pišite na: info@mczos.si ali sledite facebook strani Brcnimo rasizem.

Prav tako se lahko priključite turnirju kot prostovoljec / soustvarjalec ali nam pomagate pri promociji dogodka in idej, ki jih iniciativa Brcnimo rasizem zagovarja.

Soorganizirajo: Zasavje OsaMladinski center Zagorje in ŠKLAB – klub zasavskih študentov.

____________________________________________________________________________

★PORUŠIMO ZIDOVE SOVRAŠTVA, ZGRADIMO MOSTOVE PRIJATELJSTVA!★