Festival Balanca

FESTIVAL BALANCA – za iskalce ravnovesja letos poteka že 3. leto in sicer med 31.8-2.9. na dveh lokacija – petek v Mladinskem centru Zagorje ter sobota in nedelja v Kinološkem društvu Zagorje. Vse aktivnosti so brezplačne (razen koncert in skupinska regresija). V soboto in nedeljo bo na voljo tudi ogled različnih stojnic, kreativni kotički, prigrizki in voda. Vabljeni s prijatelji in družino na druženje in učenje!

••• PETEK, 31.8. @ Mladinski center Zagorje •••

20.00 – MUZAIK: Nimetu 
Andrej Hrvatin, razna tolkala (udu drums, obročni bobni…), kalimba, indijanske piščali, klarinet, kaval, looper in fx. Kot glasbenik je sodeloval v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvaril glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke produkcije.  Kot oblikovalec zvoka je sodeloval s številnimi slovenskimi jazz in alternativnimi glasbeniki. Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojen soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig.
Pomemben del ustvarjalnosti namenja “soundartu” in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije, pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na “Sonic Art” rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY.
Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih.
Trenutno poglobljeno raziskuje povezavo umetnosti in umetnostne terapije s “šamanističnimi” elementi (projekt Locus Solus, zvočna potovanja “Immersion Vortex”) in sodeluje s priznano sodobno plesalko Tino Dobaj, s katero prav tako raziskujeta povezave giba, zvoka in umetnostne terapije ter poučuje »frame drumming«.
Spletna stran: www.nimetu.org

 

••• SOBOTA, 1.9. @ Kinološko društvo Zagorje •••

9.00 – Joga v vsakdanjem življenju
S pravilno vadbo izvorne joge vrnemo v svoje življenje sprostitev, zadovoljstvo, notranji mir, radost in telesno gibljivost. Naredite nekaj zase, pridite na vadbo in izkusite blagodejne učinke izvorne joge. Pridite v udobnih oblačilih in s seboj prinesite podlago.
(Več o izvajalcih: http://www.joga-v-vsakdanjem-zivljenju.org/)

11.00 – Skupinska regresija
Delavnica odkrivanja samega sebe po metodi QHHT Dolores Cannon – pogled v pretekla življenja, srečanje z Vodnikom, pogled v prihodnost ter prepoznavanje in premagovanje fizičnih in čustvenih ovir. Kdo sem? Sem na pravi poti? Kaj je moj namen ali poslanstvo v tem življenju? Zakaj se mi je v življenju “zataknilo”? Kaj je razlog za ovire, neravnovesja, težave v mojem življenju? Kaj je razlog za moje zdravstvene in finančne težave? Kako lahko premagam težave v odnosih s svojimi bližnjimi?
Pogled v preteklo življenje, nam lahko razjasni od kod izvirajo vzorci ali težave tako fizične, kot čustvene, s katerimi se ubadamo v tem življenju. Ko vzrok razumemo ga lahko presežemo in občutno dvignemo kvaliteto svojega življenja. Če ste pripravljeni na korenite spremembe, vas vabimo na potovanje skozi čas in prostor z Regresijo po metodi Quantum Healing Hypnosis Therapy, ki jo je Dolores Cannon razvijala preko 40 let!
Poiskali bomo informacije in uvide, ki vam bodo razjasnili in olajšali vaše čustvene ali fizične težave. Sprehodili se boste skozi eno svojih prejšnjih življenj, spoznali svojega Vodnika, ki vam bo predal sporočilo, s katerim boste dvignili svoje zavedanje in razumevanje življenja in če boste želeli, bomo za zabavo pokukali tudi v daljno prihodnost.
DELAVNICO VODI:
Tina Dubrovnik, energo terapevtka, certificirana izvedenka za hipnotično regresijo po metodi QHHT Dolores Cannon, svetovalka za Feng Shui s certifikatom Mastery Academy of Chinese Metaphysics in umetnica poslikave s Kano. Več o Tini.
CENA: 35,00 € s prijavami do petka, 31.8., po tem datumu 45€.
PRIJAVE: Število mest je omejeno! Svoje mesto si zagotovite na: info@mczos.si (prijava ob plačilu).
Ker bomo delali v skupini, potrebujete s seboj:
– zvezek in pisalo,
– podlogo za ležanje, deko in blazino, da vam bo udobno

14.00 – Šola bioenergije in radiestezije
Energijska samopomoč – za vsakodnevno učinkovitost, ustvarjalnost, dobre odnose in duhovni razvoj – vodi Taja Vetrovec. Ko sprostimo telo in umirimo um lahko z rednimi vajami gibanja in zavedanja vse bolj zaznavamo tok energije v svojem telesu, pa tudi tisto, kar ta tok ustavlja ali pa pospešuje. Kaj je ta tok, kako ga občutimo in kako uravnavamo, da nam služi najbolje v vsakem trenutku dneva, leta ali življenjskega obdobja? Brez te pogonske sile, elektrike; ki poganja vse, kar se dogaja v našem telesu in okoli, ni življenja. Ko je ta tok v določenem delu našega biopolja moten in neuravnovešen, nastopijo take in drugačne težave. Smo utrujeni, nejevoljni, brezvoljni, napeti, depresivni, agresivni, ne moremo se zbrati, dokončati začetega, navezovati pristnih stikov. Delavnica je uvod v osnovne principe zaznavanja in uravnavanja tega toka s praktičnimi telesnimi, mentalnimi, dihalnimi in enegrijskimi vajami, da lahko živimo v ravnovesju s samim sabo in z okoljem v katerem živimo. Vsebina je del 1. modula celostnega učenja v Šoli bioenergije in radiestezije.
Taja Vetrovec, koordinatorka programov Šole bioenergije in radiestezije. Od leta 2008 sledi učenjem o človeku; o njegovem telesu, duši in duhu. Ob tem se na različne načine povezuje z zdravilnimi energijami narave. Tok svojega življenja je s pomočjo teh znanj in zavedanj obrnila stran od bolezni, neuresničenih sanj in nedelujočih odnosov, kot pravi sama. Začela se je učiti drugače! Ne več o pravnem sistemu, ne več o politični ekonomiji, ne več o statistiki, ne več o marketingu, ne več o vsem drugem; začela se je učiti o tem kako ustvarjaš varnost, kako ohranjaš iskro ustvarjalnosti, kako postaviš meje, kako odpreš srce, kako se izraziš, kako razločiš dobro od slabega in kako se zliješ, zaupaš in se predaš neskončni sili nad nami. V sodelovanju z radiestezistko Bredo Šuštar in drugimi strokovnjaki s področja naravne medicine, nevroznanosti in bioenergije, že vrsto let pripravlja poučna in zdravilna srečanja ter učenja pod okriljem revije Misteriji. Je Mojstrica Usuijevega Reikija ter praktikantka Keltskega reikija 2. stopnje (delo z zdravilnimi energijami dreves), NLP Mojster in Coach ter učiteljica joge in meditacije (JVVŽ).
Šola bioenergije in radiestezije je celovit program za razvoj zavesti in učenje o človeku kot celostnemu bitju. Je nadgradnja krajših tečajev radiestezije, ki so redno potekali pod vodstvom radiestezistke Brede Šuštar od leta 2014, delavnic o delu s čakrami, ki jih je vodila Taja Vetrovec ter skupnih izkustvenih energijskih raziskovanj v naravi. Dopolnjen je s poglobljenimi vsebinami in popestren s tematikami gostujočih predavateljev. Namenjen je tistim, ki jim je dovolj neugodnih občutij, slabih odločitev, čustvene zmede, bolezni, slabih odnosov. Tisto, kar vidimo zunaj je zunaj, tisto kar se skriva v nas, pa je še neodkrita zakladnica dobrih možnosti. S prepoznavanjem teh in tistega, kar nas ovira, da ne živimo v miru in zdravju, lahko vplivamo na vse to. Seveda je pomembno, kaj verjamemo! A če želiš nekaj verjeti, moraš imeti znanje in izkušnjo o tem! Le tako se rodi zaupanje, zaupanje pa vodi k rezultatom! Udeleženci bodo postopoma vodeni skozi znanje, zavedanje in izkušnje, ki jih pripeljejo do samospoznanja, samozavedanja, samozdravljenja in pozitivnega vpliva na okolje. Šola bioenergije in radiestezije poteka v Ljubljani od oktobra 2018 do junija 2019.

16.00 – Rosana »Heal your life«
Na delavnici bo predstavljena vsebina 6-tedenskega tečaja Heal Your Life: Spremeni svoje življenje, uresniči svoje sanje. Tečaj bo od septembra dalje potekal v več krajih po Sloveniji. Dotaknili se bomo tem, ki jih obravnavamo na tečaju, naredili pa bomo tudi kakšno praktično vajo, ki vam bo omogočila vpogled v sam način dela na tečaju.
Tečaj temelji na filozofiji opisani v knjigi »Življenje je tvoje« svetovno priznane avtorice Louise Hay. Sporočilo Louise iz te knjige se glasi: »Če si pripravljen delati na sebi se lahko zdravi skoraj vse.« Na 6-tedenskem tečaju se udeleženci pobližje spoznajo z vsakim poglavjem te knjige in začnejo delati korake, ki so potrebni, da se odstranijo prepričanja, ki udeležencem ne dovolijo, da bi se v življenju prosto premikali naprej.

Na tečaju udeleženci spoznajo:
 kakšna so vaša trenutna prepričanja,
 kako se spremeniti in rasti,
 kako oblikovati novi jaz,
 vaše razmerje s samim seboj,
 kako s svojo miselnostjo in prepričanji vplivate na medsebojna razmerja, uspeh, blaginjo, zdravje.

Tečaj Heal Your Life udeležencem omogoča identificirati njihova omejujoča prepričanja skozi različne vaje, z uporabo afirmacij, vizualizacij in vodenih meditacij.

Delo Louise Hay je zelo osredotočeno na ljubezen do samega sebe, odpuščanju samemu sebi in drugim in temu, kako se naučiti misliti pozitivne, hrabre misli, namesto kritičnih in obsojajočih. Delavnice Heal Your Life so zelo praktične. Učili se bomo preprostih preobrazbenih tehnik za izboljšanje življenja. Skozi uporabo različnih tehnik, vodenih meditacij in vizualizacij udeleženci pridejo do odgovorov, zakaj se v življenju soočamo z določenimi situacijami, od kod izvirajo naša prepričanja, na kakšen način naše razmišljanje ustvarja našo realnost in kako lahko spremenimo stare vzorce razmišljanja, da bi ustvarili življenje, ki si ga želimo.
Delavnice in tečaje vodi Rosana Semec, licencirana učiteljica in vodja delavnic Heal Your Life, ki je mednarodno licenco za vodenje pridobila na Irskem.
Toplo vabljeni, da se nam pridružite!
www.spoznajsvojoduso.si

19.00 – Moona dance
MOONA DANCE je oblika free-form plesa, ki temelji na sintezi različnih gibalnih in energijskih tehnik, s katerimi prebujamo pretočnost telesa, vstopamo nazaj v svojo moč in vednost ter odklepamo mesta v telesu, kjer energija zastaja in tvori blokade. Ples k sebi je povabilo na potovanje vase, ki ženske opolnomoča, da vstopijo v svojo žensko esenco. Tako pot postane cilj, ki prinaša radost gibanja in bivanja s popolnim zavedanjem lastne moči. Delavnico vodi Severina Siter Shyamarani (Moona Dance).

 

••• NEDELJA, 2.9. @ Kinološko društvo Zagorje •••

9.00 – Pilates Biasana
Joseph Pilates je svoj sistem vaj poimenoval Contrology. Z njegovo metodo kontrologije povečujemo gibljivost telesa, višamo kapaciteto pljuč, pridobivamo na koordinaciji in moči ter zbujamo naše telesno jedro, ki skrbi za ravnotežje, samostojnost in krepi našo samozavest. Če želite tudi sami preizkusiti in slišati, zakaj me je njegova izvorna metoda tako očarala, in pozdravila moje telo, se mi pridružite. Po desetih urah boš čutil-a spremembo, po dvajsetih urah jo boš opazil-a. Po tridesetih urah, pa boš imel-a popolnoma novo telo. -J. Pilates
Delavnico izvaja Sabina Miklavčič (Biasana).

11.00 – Andrej Pešec
A se tudi vam rado kdaj dogaja, da odpirate vrata (polnega) hladilnika, niti sami pa ne veste točno, kaj iščete v njem? Tudi vi nestrpno pričakujete vikend, počitnice? Zaradi strahu ne upate biti to, kar ste?
Stres, strah in izgorelost nam onemogočajo polno, mirno in dinamično življenje, v čem pa je skrivnost prave neustrašnosti in ravnovesja?
Predava Andrej Pešec, predavatelj, svetovalec in strokovnjak za odnose ter osebni razvoj, strokovni sodelavec preko 100 zavodov v Sloveniji in na tujem. Vodil je že preko 800 seminarjev in delavnic.

Vsebina:
– stres in izgorelost – najdi pravo ravnovesje
– kako do kvalitetne regeneracije na vseh 4 nivojih življenja
– odnosi in stres
– trajno se osvobodi strahov in treme
– zdrava samozavest, samopodoba in osvobojenost od mnenja drugih
– razvij resnični mir in zadovoljstvo
– praktični primeri in metode, ki dajo čudežni rezultat
– vprašanja in odgovori.
Več na http://www.znanjezazivljenje.si/ in na https://www.facebook.com/znanjezazivljenje/?ref=ts&fref=ts.

14.00 – OM chanting
OM Chanting (starodavna praksa himalajskih rišijev, ki je bila tisočletja nedostopna zunanjemu svetu, danes pa je na voljo vsem, da dvigne zavest človeštva na višjo raven) je brezplačna skupinska tehnika, ki uporablja transformacijsko moč OM-a za aktivacijo samozdraviteljskega potenciala udeležencev. Praksa preoblikuje/transformira negativnosti v pozitivno energijo, pomaga pri energijskem čiščenju lokalnega okolja in uravnoteži ter podpira fizično, čustveno, mentalno in duhovno blagostanje udeležencev. Delavnico vodi Špela Aryani Vozelj.

16.00 – Ayurveda
“Ayur” pomeni Življenje in “Veda” pomeni Znanost/Vedenje. Ajurveda je veda o življenju. Je najstarejši in najbolj celovit zdravstveni sistem na svetu. Je živ in deluje onkraj časa in prostora.
Zdravje je skladnost duha in telesa. Spoznali bomo svojo PRAKRUTI ali pra naravo in kako živeti na način, da ostanemo v ravnovesju. Določitev naše osnovne konstitucije in nasvetov kako ji slediti. Kaj vse ima vpliv na naše počutje, čustveno in telesno stabilnost? Pomoč za ohranjanje našega zdravja s prehrano, zeliščnimi pripravki in Bachovimi cvetnimi esencami, pravilnim ritmom,…
Melanija Verbe, Društvo SPIRIT; Holističen pristop k celovitem zdravju, ayurvedski terapevt, regresoterapevt, maser, Bachova cvetna terapija, fitoterapija, voditelj OM CHANTING meditacije,inštruktor yoge smeha, predavateljica, mentorica in raziskovalka Življenja.

VABLJENI!