Vtisi Rdečih Revirjev 2018

V Zagorju ob Savi je od četrtka 31.5.2018 do nedelje 3.6.2018 potekal šestnajsti festival Rdeči Revirji.
Festival smo začeli v četrtek dopoldne v Delavskem domu Zagorje, s plesno predstavo Lakeless Maše Kagao Knez in Murata ter istega dne zvečer z ogledom dokumentarnega filma v Mladinskem centru. V petek in soboto se je dogajanje preselilo v Park dr. Janeza Drnovška Zagorje, kjer se je zvrstilo mnogo različnih delavnic (živa knjižnica, finski cirkus, bobnarska delavnica, delavnica evropskih prostovoljcev Mladinskega centra Zagorje, Skills&Art2Go (Erasmus+)…), nasmejali smo se klovnovski igri Za crknt, si ogledali produkcijo evropskih prostovoljcev MC Zagorje, nadgradili svojo domišljijo ob napadu roza virusa (pravzaprav je šlo za predstavo Invazija, ki prepleta improvizacijo in interakcijo), ob večerih pa migali ob ritmih glasbe na koncertu Nike Solce ( ter skupine Funk Fu. V Gaju pri Delavskem domu Zagorje je Večer poezije otvoril nedeljo, še zadnji dan festivala Rdeči Revirji 2018.

Pester program je obsegal vse zgoraj navedene brezplačne delavnice in dogodke, ki so vsi skupaj in vsak zase naredili letošnji festival edinstven in neponovljiv. Poleg tega pa so se obiskovalci festivala lahko posladkali s sadno kupo in okrepčali s testeninsko ter ajdovo solato.

Rdeči Revirji 2018 so uspešno za nami. Polni dobrih vtisov in lepih spominov pa že čakamo naslednje leto in upamo, da bo naslednji festival Rdeči Revirji vsaj pol toliko razburljiv, kot je bil letošnji.

 

Zapisala: Pika Gostiša