Kaligrafija

Vabljeni na kaligrafsko delavnico, ki bo v petek, 29. junija, ob 18. uri potekala v Mladinskem centru Zagorje. Obvezne prijave na info@mczos.si, prispevek na udeleženca pa je 5 EUR (kar znaša 30% komercialne cene delavnice).

Na kaligrafski delavnici bomo spoznavali čopič črke – brush calligraphy. Na preprost način, primeren za vsakodnevno vajo, bomo osvojili poteze nove kaligrafije – modern calligraphy.
Pisali bomo s čopič markerji različnih debelin. V zaključni uri delavnice bodo predstavljene
različne tehnike za neomejeno kreativnost.

 

Delavnica traja tri šolske ure, za material in pribor bo poskrbljeno (pribor vam za čas tečaja posodimo, nakup bo možen na dogodku).

Katarina Rojc, ki bo izvajala delavnico, izhaja iz Srednje šole za oblikovanje v Ljubljani ter kasneje Likovne akademije v Ljubljani, kjer se je začelo njeno zanimanje za kaligrafijo. V desetih letih poučevanja lepega pisanja je Kaligrafija s Katarino postalo ime za izvirno interpretacijo klasičnih pisav. Arhaične stile Katarina preoblikuje tako, da so pisave popolnoma čitljive a ohranjajo svoje glavne značilnosti.

Tečajnik je deležen izkušnje s tradicionalnim priborom, na kratkih delavnicah pa je poudarek na kaligrafiji za naš praktični vsakdan.