Zgodil se je Festival Urbane Kulture!

Pretekli vikend, natančneje v petek, 15. 12., in soboto, 16. 12., je v Mladinskem centru Zagorje ob Savi potekal tradicionalni, že 10. Festival urbane kulture ali na kratko FUK. V dveh dneh se je na odru zvrstilo 33 nastopajočih, oziroma dva solo izvajalca, en duo in štiri glasbene skupine.

Petkov hiphop večer so zaznamovali lokalni kovači rim iz Zagorja in sosednjih Trbovelj ter gosti iz Novega mesta in Ljubljane.  Festivalsko dogajanje je otvoril domači rapper Bajta 13, sledili pa so mu Koolektiv Crew, Sajkoslav & SamSatan. Za razbitje monotonosti je zopet poskrbela edina ženska predstavnica Kaja, ki se je s svojim odločnim nastopom več kot enakovredno postavila ob bok moškim kolegom. Večer je zaključil ljubljanski rapper težke kategorije Cyam.

Sobotni večer se je pričel z lažjim, melodičnim zvokom Morvern-a in njegovo multi-inštrumentalistično ekipo, nadaljeval s hrupnejšo saturacijo skupine Suzi Soprano, ki je pridala še kanček teatralnosti in končal s starimi lokalnimi znanci Terminal Disease, ki so večer pripeljali do polne distorzije in znova prepričali s svojo energijo in uigranostjo.

Več fotografij najdete tukaj in tukaj.