Event horizon II

V mesecu oktobru se nam po dolgem času ponovno obeta koncert za vse ljubitelje težke metal glasbe. Po lanski uspešni ediciji, letos organiziramo že drugi koncert z naslovom »Event Horizon II«, ki se bo odvil v soboto, 28. oktobra 2017, ob 21. uri v dvorani Mladinskega centra Zagorje ob Savi.

Za norijo pod odrom, razgibavanje vratu in headbanging z dolgimi lasmi bodo poskrbele tri skupine. Termin disease, Inmate in Matkur*a.

VSTOPNINA: Zaželen prostovoljni prispevek 3€. 

Terminal Disease

Terminal Disease je metal glasbena skupina iz Zagorja ob Savi, ki je s svojim delovanjem začela leta 1998, ko so se lokalni mladci zbrali in začeli žgati metal. Glasbeno ustvarjanje je iz leta v leto raslo in se razvijalo, paralelno s številom koncertov. Na sami poti so se pojavljali problemi s prostori za vajo ter s samo zasedbo, ki se je nekajkrat spremenila. Sedaj vadijo v prostorih Mladinskega centra Zagorje ob Savi. Kvaliteto poleg same energije postavljajo na prvo mesto, tako da želijo tako tehnično kot kreativno, s svežo energijo – popestriti njihove izdelke, s tem pa okužiti in zadovoljiti marsikateri ušesni mešiček. Njihovo zvrst bi opredelili preprosto, kar kot metal, saj je skozi poslušanje možno slišati vplive različnih zvrsti – thrash, death, industrial, metalcore…

Člani:

Gregor Bovhan – Bovhc (vokal, kitara)
Janez Grošelj – Želvak (bobni)
Kristian Buovski – Kiko (bas)
Samo Poredoš (kitara)

Inmate 

Šestčlanska zasedba iz Velenja, težkometalci med grungersko melodiko in brezkompromisnim metalom. Kreativni motor, ki se ne boji premikati omejitve. Močni kitarski rifi, udarni ritem in močni vokali postavljajo band med moderne new age metal skupine. Kreativnost in trdo delo članov skupine oblikuje njihovo glasbeno identiteto in slog ter doda sodoben pristop k metal žanru. Skupina je znana po svoji trdni pozi in neusmiljeni vztrajnosti na odru in drugod. Od trenutka, ko pridejo na oder, INMATE izžarevajo takšno karizmo in moč, da pritegne pozornost vsakogar, ki je prisoten na njihovem nastopu.

Člani:

Marko Duplišak (vokal)
Aleksander Kolar (vokal)
Andrej Bezjak (kitara)
David Vodopivec (kitara)
Miha Oblišar (bas)
Jure Grudnik (bobni)

 

Matkurba

Štiričlanska skupina iz Trbovelj.
Člani :
Almir Kasumović (bobni)
Blaž Kešnar (bas)
Gašper Prašnikar (kitara)
Miha Vrabič (kitara in vokal)