Za devetimi gorami – pripovedovalski večer

Vabljeni v sredo, 13. septembra 2017, pod krošnje dreves v Park dr. Janeza Drnovška (pri poldnevniku), kjer bo potekal  pripovedovalski večer Za devetimi gorami: 

  • ob 18.00 pripovedovalski večer za otroke,
  • ob 19.00 pripovedovalski večer za odrasle.

V PRIMERU SLABEGA VREMENA BO DOGODEK POTEKAL V PROSTORIH PUNKT – Laboratorij za kreativne industrij (Cesta Borisa Kidriča 2).

Prisluhnite petim izvrstnim pripovedovalcem Blanki Rihter, Lanu Vošnjaku, Tini Koščak, Katarini Nahtigal in Ani Svetel, ki vas bodo zavile v tančico zgodb. Zavod Deveta dežela združuje mlade diplomante različnih družboslovnih in humanističnih smeri (etnologija in kulturna antropologija, filozofija, kulturologija, primerjalna književnost, pravo), ki so se izšolali v  Pripovedovalski šoli Pripovedovalskega Varieteja. Izkušnje so pridobivali na številnih pripovedovalskih dogodkih (muzeji, galerije, knjižnice, festivali, šole, itd.) za odrasle in otroke. Kot kolektiv razvijajo pristop, ki združuje sodobno pripovedovanje, odrske tehnike in raziskovanje ljudskega slovstva.

Komorna zasedba pripovedovalcev vas bo skozi klasičen pripovedovalski pristop potegnila v vrtinec zgodb, iz katerega se boste morali rešiti sami.