SOS ŠOLA

Šolsko leto se zaključuje in prihaja čas sproščanja, počitnikovanja, druženja in igranja.

Kako pristopiti k otroku v času počitnic? 

Ali je primerno, da mu predstavimo kakšne stare družabne igre, kjer smo preštevali, seštevali in se učili matematike mimogrede? 

Na takšna in podobna vprašanja nam je odgovorila inž. Alenka Knez, upokojena srednješolska profesorica strokovnih predmetov, avtorica in soavtorica delovnih zvezkov za mehaniko in državna nagrajenka za življenjsko delo v srednjem šolstvu.

VL2QOASu

Svoje bogate izkušnje s poklicne poti v srednjem šolstvu je v zadnjih desetih letih uporabila pri pomoči šoloobveznim otrokom. Podrobno je preučila in analizirala predpisane učne standarde, nacionalna preverjanja znanja, Belo knjigo ter vse ostale relevantne dokumente za pouk matematike v prvem triletju.

V tesnem sodelovanju s sinom Sašom, profesorjem  fizike, učiteljem letenja, vodjo šolanja v Pipistrelovi Akademiji za letalstvo, preizkusnim pilotom in strokovnjakom za e-učenje in sinom Juretom Knezom, doktorjem znanosti, tehničnim direktorjem podjetja DEWESoft, prejemnikom nagrad Podjetnik leta in Zlate gazele in z nekaj drugimi ustvarjalci, je nastal portal sos-sola.si.

Inovativni projekt je pripravljen za pomoč staršem in šolarjem, ki imajo težave pri matematiki v prvi triadi osnovne šole.

Gostiteljica, gospa Knezova, nas je s svojo predstavitvijo projekta navdušila in dogovorili smo se za ponovno srečanje v prvih mesecih novega šolskega leta 2017/2018.

SOS šolo najdete v stavbi Katapulta na naslovu Gabrsko 12, Trbovlje.

Katapult je ustanovljen z misijo, da se zmanjša brezposelnost v Zasavju in da nudijo priložnost mladim podjetnikom za realizacijo njihovih poslovnih idej.

Zapisala Anica Ule Maček, koordinatorka programov aktivnosti v Medgeneracijskem središču Zagorje ob Savi