Rdeči revirji 2017 – Potovanje v preteklost in Magrateja na Praštircu

Rdeči revirji se v soboto, 3. junija 2017, selijo tudi v Europark na Prazgodovinsko kmetijo Praštirc. Čez cel dan lahko potujete v preteklost, se igrate družabne igre, preizkusite slackline, zvečer pa se zabavate ob poslušanju akustičnega koncerta.


9.00-20.00 – POTOVANJE V PRETEKLOST, Praštirc

IMG_1521

Podajte se na potovanje v preteklost, v čas, ko so na območju Zasavja živeli prazgodovinski ljudje!

Ogledali si boste, kako so živeli, ter se tudi sami preizkusite v opravilih in veščinah. Mlajše bo pričakalo izziv ”Prazgodovinsko kolo”, ki jih bo vodil skozi letne čase, v vsakem jih bodo čakala vprašanja in naloge, pri iskanju odgovorov pa jim bodo pomagali predmeti iz vsakdanjega življenja prazgodovinskih ljudi.

Ostali pa se boste lahko preizkusili v lončarstvu in taljenju kovin. Spoznali boste tudi tehniko izgubljenega voska. Pri tem postopku je potrebno predmet najprej izdelati iz voska ter ga obdati z glinenim kalupom. Ko se ta posuši in vosek v njem stali, vanj vlijemo staljeno kovino, ki zavzame sedaj prazen prostor. Ko se kovina strdi, razbijemo kalup in izdelek iz kovine je tu.

 V prazgodovini so precejšen del hrane in surovin, kljub razvoju poljedelstva in živinoreje, še vedno pridobivali z lovom. Obiskovalci se bodo sami lahko preizkusili v streljanju z lesenim lokom na tarčo.

Dogodek soorganizirata Skupina STIK (Arheofakt) in Mladinski center Zagorje ob Savi

Več o dogodku …

logo_skupinastik_lezece-200x105

 MC-ZOS2-200x68


21.00 – MAGRATEJA, Praštirc

header-magrateja-4

Zvečer, ob 21. uri pa se bo na Prazgodovinski kmetiji Praštirc, odvijal akustični koncert skupine Magrateja.

Magrateja je glasbena skupina, ki ustvarja raznovrstno glasbo od rocka do jazza.

Zasedbo sestavljajo pevki Tina Adamlje in Barbara Osolnik, klaviaturist Evgen Malis, kitarist Sašo Prijatelj, basist Dejan Baš in bobnar Damjan Štritof. Pogosto na pomoč priskočijo tudi dodatne moči v obliki back vokalistk, tolkalcev in saksofonistov.

V primeru dežja bo koncert potekal v prostorih Mladinskega centra Zagorje.

Najnovejši singl …

Več o dogodku …


Več o ostalih dogodkih na Rdečig Revirjih 2017 …

Vabljeni!

rr-logo-200x67