Fotografska delavnica – Kreativna pot

Vabljeni na fotografsko delavnico studijske portretne fotografije, ki jo bo vodil Nejc Pavlič. Spoznali boste celoten postopek fotografiranja modela: od priprave foto studia do sodelovanja s pravim modelom, frizerjem in vizažistom. Delavnica bo potekala v sproščenem in kreativnem slogu.

Nekaj besed o predavatelju in njegovem delu…
Za fotografijo se je začel zanimati že v najstniških letih, leta 2010 pa je kupil svojo prvo DSLR kamero in takrat se je tudi začelo njegovo fotografsko popotovanje. Fotografija zanj ni samo hobi, temveč način raziskovanja njegove kreativnosti, doseganje novih ciljev in učenje novosti.

Termin: 12.5. – 14.5.
Lokacija: MC ZOS – Mladinski center Zagorje ob Savi
Maksimalno število udeležencev je 10
Znanje: osnove fotografije (zaželeno, ni pa nujno )
Oprema: vsak udeleženec potrebuje svoj fotoaparat (zaželeno DSLR, ni pa nujno)

Brez naslova
Delavnica bo razdeljena na 3 sklope:

1. Sklop:

Petek, 12.5., od 18.30 do 20.00
V prvem sklopu bomo nekaj besed namenili o opremi, ki se uporablja v studiih, kakšne so alternative, ki so uporabnikom na začetku veliko bolj dostopne. Dotaknili se bomo tudi komunikacije in kako pristopiti do predstavitve neke ideje modelu, vizažistu in frizerju. Prav tako bomo nekaj besed namenili tudi sami teoriji o fotografiji ( nastavitve fotoaparata in podobno, da bomo lahko na praktičnem delu delavnice bolj pripravljeni )

2. Sklop:

Sobota (delavnica), 13.5., od 10:30 do 16:30
Drugi sklop bo namenjen praktičnem delu, kjer bomo preizkusili delo z bliskavicami, dezniki, softboxi, itd. Vsak udeleženec bo imel priložnost samostojno fotografirati profesionalnega modela.

3. Sklop 

Nedelja, 14.5., od 10:00 do 12:00
Na koncu se bomo dotaknili še obdelave oz. retuše, ki je pomemben del vsakega fotografskega procesa.

Prijave, do zapolnitve mest zbiramo na: info@mczos.si

Delavnica se izvaja v okviru projekta Ključ – »Kdor išče delo, hitreje najde službo«, katerega nosilec je Mladinski center Trbovlje, v njem pa sodeluje tudi Mladinski center Zagorje ob Savi in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

unnamed124