F-day: Zero waste delavnica

Zero waste delavnica – kako ponovno uporabiti majico

A veste, tisto, ko se pri vas v soboto dopoldan nenapovedano pojavijo obiski? Ko hodijo po stopnicah bloka ali po dovozu hiše, imate ravno še toliko časa, da copate, revije, igrače, obleke, razmetane po stanovanju na hitro poberete in jih stlačite v omaro.

Ko obiski gredo, odprete omaro – ven se vsuje kup stvari in naslednje pol ure lahko samo preklinjate in pospravljate. To tlačenje v omaro se danes dogaja na planetarni ravni in ljudje se tega niti ne zavedamo. Pozabljamo, da stran vržena stvar ne neha obstajati, ampak smo jo samo prestavili nekam ven iz našega vidnega polja. In kmalu se bo tudi iz te velike omare, ki je planet Zemlja, vsulo. In takrat ne bo več pomagalo nobeno preklinjanje.

t-shirt-cutting-ideas-2

Življenje brez, oziroma z manj odpadki je čudovito, je osvobajajoče. Je pa tudi zelo ustvarjalno. Na delavnici Zero waste, ki bo potekala v petek, 17. marca, ob 18:00, se bomo naučili, kako ponovno uporabiti staro, ponošeno majico na več različnih načinov. S seboj prinesite majico – večja je, boljše je! Dodatne točke, če je odbite barve ali ima kakšen res dober logotip.

Prijave na delavnico zbiramo na: info@mczos.si