Pogovor s klimatologinjo dr. Lučko Kajfež Bogataj


»Nevarnost podnebnih sprememb vedno primerjam z nevarnostjo kajenja. Desetletja so že znane nevarnosti kajenja, pa ljudje še vedno kadijo. Ne vidim zakaj bi bilo s podnebnimi spremembami kaj drugače
 je v intervjuju za tednik Mladina dejala dr. Lučka Kajfež Bogataj, priznana slovenska klimatologinja in članica Medvladnega foruma za podnebne spremembe pri Združenih narodih, ki je za svoje delo v preteklih letih prejel Nobelovo nagrado.

14484991_549588081906242_3341893993109583081_nNobenega dvoma ni, da so podnebne spremembe eno izmed ključnih vprašanj sodobnega časa. Združeni narodi napovedujejo, da bo število žrtev zaradi ekstremnega vremena v prihodnjih letih le še naraščalo, čedalje več pa bo tudi podnebnih beguncev.

O posledicah podnebnih sprememb doma in v svetu, o možnostih in priložnostih zelenega in krožnega gospodarstva ter o iniciativah, ki lahko stvari spremenijo na bolje, bomo spregovorili s strokovnjakinjo dr. Lučko Kajfež Bogataj.

Vabljeni na zanimiv pogovorni večer, ki poteka v PETEK, 14. 10. 2016, s pričetkom ob 18:00 uri v klubu Mladinskega centra Trbovlje.

Dogodek se odvija v sodelovanju med Mladinskim centrom Trbovlje, Mladinskim centrom Zagorje, Mladinskim centrom Hrastnik in Zasavskim društvom seniorjev managerjev in strokovnjakov.

Pogovorni večer vodi znani radijski voditelj in napovedovalec Primož Siter.