Mednarodna mladinska izmenjava s srcem

heART-19-1

Med 15. in 23. julijem je Mladinski center Zagorje gostil mednarodno mladinsko izmenjavo “May the heART be with you”. Tako za organizatorje kot tudi za 24 mladih udeležencev iz Slovenije, Italije, Portugalske in Poljske, je bila izmenjava neprecenljiva izkušnja.

Udeleženci, stari med 16 in 23 let, so v Zagorju preživeli izjemen teden, kjer so spoznavali, kako izboljšati medsebojno komunikacijo in kako lažje razumeti medkulturne razlike, zaradi katerih pogosto prihaja do sovražnega govora.

Izmenjava “May the heART be with you” se je uspešno zaključila v petek, 22. 7., s prireditvijo “heART”  pred Mladinskim centrom Zagorje. Udeleženci so se naslednji dan poslovili in odšli vsak na svojo stran Evrope. Vsi udeleženci so med izmenjavo spoznali, eni bolj spet drugi manj, da smo si vsi različni in da imam vsak svoje kvalitete. Izmenjava je temeljila na izboljšanju komunikacije in razumevanju kulturnih razlik, zaradi katerih prihaja do sovražnega govora.

Od udeležencev smo prejeli že veliko zahval in sporočil, da jim je izmenjava zelo koristila in bi radi še naprej sodelovali v tovrstnih dejavnostih.

Dominika, udeleženka izmenjave, je  zapisala: “Hi, I miss the other people of the exchange. I’m very happy that I had a chance to meet new people from different countries. They were very nice people and our group was great. I have learned to speak English better and understand when someone is talking with me because I didn’t understand and speak English before exchange. I really liked it! I learned new games that I can use in my country.”

Nekaj utrinkov iz izmenjave pa si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

Erasmus-logoMCZOS