Zaplešite z nami na mestnem trgu

Plesni vecerPloščad mestnega trga Zagorje bo v soboto, 30. julija 2016, ob 19. uri postala prizorišče plesnega večera, na katerem bodo na svoj račun prišli ljubitelji glasbe in plesa.

Žiga Repovž, animator in izkušen plesalec, bo za vas pripravil poletni glasbeni repertoar – od umirjenih ritmov valčkov, foxtrota, pa vse do hitrih latino ritmov in swinga.

V njegovi družbi bomo preživeli drugi del večera, ogrevanje pa bo prevzela EVS prostovoljka Mladinskega centra Zagorje ob Savi, Lindsay-Anna Webster, ki bo predstavila škotske tradicionalne plese, Ceilidh.

Ceilidh predstavlja pomemben del škotske kulture – je ples z dolgo tradicijo in tako pomemben del družabnega življenja na Škotskem. Gre za tipičen ples, ki se pleše v paru predvsem ob posebnih priložnostih, kot recimo na porokah ali ob pomembnejših škotskih praznikih. Ceilidh je tudi pomemben del šolskega učnega načrta, kar pomeni, da je vsako leto v šoli nekaj ur športne vzgoje namenjenih prav učenju tega plesa. V prvi vrsti pa je Ceilidh ples, ki zagotavlja veliko mero zabave in smeha!

Plesno predznanje za udeležbo na plesnem večeru ni potrebno, prav tako pa ste lepo vabljeni tudi vsi tisti, ki še nimate “plesne polovice”.

Udeležba na plesnem večeru je brezplačna.

Vljudno vabljeni!

MCZOS Plesni klub