May the heART be with you!

Zagorje bo v prihajajočem tednu zopet obiskala pisana druščina mladih Evropejcev, starih med 16 in 21 let. Štiriindvajset mladih iz Italije, Poljske, Portugalske in iz Slovenije se bo namreč udeležilo mednarodne mladinske izmenjave z naslovom »May the heART be with you«, ki jo organizira Mladinski center Zagorje.

V času od 15. do 23. julija se bodo udeleženci spoznali s problemi družbe in skupnosti na širšem ter lokalnem področju. Program izmenjave bo obsegal delavnice, izlet in različne aktivnosti, ki bodo temeljile na izboljšanju komunikacijskih veščin in spoznavanju drugačnosti, vse to v povezavi z umetnostjo na vseh področjih.

Mednarodne mladinske izmenjave so sicer ene izmed aktivnosti mednarodne učne mobilnosti za mlade, ki se financirajo iz evropskega programa Erasmus+. Mladi imajo tako nešteto možnosti, da pridobijo marsikatero dragoceno izkušnjo v večkulturnem okolju, saj podobne aktivnosti potekajo v sodelovanju z večimi evropskimi državami, eden izmed glavnih ciljev pa je spodbujanje aktivnega državljanstva med mladimi, pridobivanje novih kompetenc in znanj, širjenje socialne mreže idr.

V sklopu mednarodne izmenjave v Zagorju vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na ZAKLJUČNEM DOGODKU MEDNARODNE MLADINSKE IZMENJAVE »MAY THE HEART BE WITH YOU!«, ki ga bodo v petek, 22.7. ob 19:00, v Parku dr. Janeza Drnovška v Zagorju organizirali udeleženci izmenjave.

Več informacij je na voljo na naši spletni in FB strani.

Erasmus-logoMC ZOS