Delavnica »Seed bomb«

Semenske bombe ali semenske krogle predstavljajo način setve poljščin v gosti vegetaciji ali na težko dostopnih površinah. Uporabljajo se lahko v permakulturnih zasaditvah, klasičnem vrtnarjenju, sajenju v vertikalne vrtove in kot sredstvo gverilskega urbanega vrtnarjenja.

Semenske bombe je ponovno restavriral in dodatno razvil japonski permakulturnik, raziskovalec in filozof Masanobu Fukuoka.

seed-bombSemenske bombe so skrbno izdelane in oblikovane v kroglice, katere sestavljajo zemlja, kompost, glina in mešanica semen. Semenski material je slovenskega izvora in nehibridne narave, kar omogoča ohranjanje domačih vrst. Prav tako so vsi ostali materiali naravni ali iz pridobljeni iz virov ponovne uporabe. S čimer pripevamo k lepšemu čistejšemu okolju.

Pri sajenju priporočamo uporabo biodinamičnega koledarja. Kroglice najprej namočimo in nato postavimo (odvržemo ali položimo) na želeno mesto ter opazujemo delo in moč narave ter semen, ki so bistvena za preživetje naroda in njegovo suverenost.

Vabimo vas na delavnico izdelovanja semenskih bomb »Seed bomb«, ki bo v petek, 13. maja 2016, ob 17. uri v Mladinskem centru Zagorje. Delavnico bomo izvedli v sodelovanju z Zadrugo VEZ in bo potekala približno dve uri.

Kaj bomo počeli:
– ogledali si bomo krajši film,
– izvedeli bomo vse o semenskih bombah,
– izdelali semenske bombe,
– zapakirali semenske kroglice v tekstilije in pobarvali škatlice.

Vse izdelke boste udeleženci delavnice lahko odnesli domov.

Delavnica je brezplačna. Število mest je omejeno, prijave zbiramo na info@mczos.si.

Vabljeni!

989292

MCZOS_Logo_napis