World Wide Village 2016

world wide vilage

Vsak dan polno sonce, vsako noč polna luna. Smo sinovi sonca in gospodarji noči. Živimo v skupnosti, razmišljamo kot posamezniki, delujemo kot ekipa, spimo na enojnih ležiščih. Podnevi delamo skupaj na projektu, ponoči se vsak bori s svojim. Dnevi pod soncem so vroči, vendar lepo vzdržni, noči za soncem pa kar hladne in sveže, zato lahko hkrati nosimo kratke hlače in volneno kapo. Veliko različnih pogledov na svet, vendar vsi gledajo na dvorišče naše hiše. Dvorišče naše hiše ima ogrado, vendar nam kdaj pa kdaj žogica zleti preko nje. Seveda gremo po njo.

Ob jutrih smo počasi začeli fizično delati. Počasi. Nekateri smo to že zelo potrebovali, drugi to opravljajo po liniji najmanjšega odpora. Kot skupina se lepo razumemo, shajamo brez konfliktov in je vedno dosti prostovoljcev za hišna opravila. Ha, me zanima kako dolgo bo to trajalo. Zjutraj vstajamo relativno zgodaj, kadar ne delamo fizično, usklajujemo interese, planiramo prihodnje dneve, skrbimo za svoje zdravje in hidracijo ali pa si podajamo žogico.

Večeri so kratki, ker je ura prestavljena naprej. Hrana je dokaj podobna naši, tako da ne morem reči, da vpliva na psihično stanje ljudi, saj so tukaj veliko bolj pozitivno naravnani in skulerani. Kljub majhni vasici z majhnim številom prebivalstva, staromodnemu načinu življenja in povprečni starosti 50 let so modernizirani in napredni, tako da z lahkoto najdemo človeka, priklopljenega na wifi, ki posluša glasbo na gramofonu, pije karamelizirani milkšejk in orje njivo z oslom. Lepa časovna mešanica. Mešani narodi, mešana kultura, mešani jeziki, mešane percepcije in mleto mešano meso. Kalimera je dobro jutro, entaxi pa okej. Zahvalimo se z efkaristo.

Pred nami je še nekaj delovnih in prostih dni, katere bomo preživeli z močnim nabojem, povezanostjo in sodelovanjem. Smo zelo energični in delovni. Med izmenjavo imamo kar 5 rojstnih dni, enega izmed njih v tem dotičnem trenutku zato se poslavljam, da zaužijem sočnost večera in kot Slovenci to vedno počnemo, še dodatno dvignem vzdušje.

Ura je 22:05, četrtek gre v petek, v živo iz Lysosa, za MC ZOS,
Maks Kovič.