Delaj, kar ti paše!

IdeengruPridruži se nam pri soustvarjanju programa aktivnosti Mladinskega centra Zagorje – ker  v MC ZOS podpiramo ideje mladih in imaš pri nas krasno možnost, da pridobiš nove izkušnje, spoznaš nove prijatelje in se preizkusiš v nečem povsem novem!

 

 

Zakaj preživljati čas pri nas?

Ker je to odlična priložnost, da dobiš izkušnje pri organizaciji projektov, obenem pa počneš nekaj kar te veseli in v čemer uživaš. Recimo, da z drugimi mladimi organiziraš koncert skupine, ki si jo v Zagorju že dooolgo želiš slišati.

Lahko se lotiš oblikovanja video posnetkov – v MC ZOS si sposodiš kamero, posnameš video in ga z našo pomočjo in tehniko zmontiraš v najbolj odpiljen filmček zadnjega leta!

Postaja vse bolj toplo in vedno več časa lahko preživimo zunaj. Kaj misliš, kaj vse bi lahko počeli zunaj?

Morda pa te veseli delo z  otroki in mladimi? Pridruži se nam pri oblikovanju počitniških aktivnosti za otroke in mlade, se z njimi družiš tekom šolskih počitnic, z njimi ustvarjaš, jih spremljaš na izlete … !

Pomagaš lahko organizirati tudi nogometni turnir, kot je to storil Tadej, pobudnik akcije Brcnimo rasizem!, ki pravi: »Pri izvedbi ideje o prvem samoorganiziranem nogometnem turnirju v Zagorju sem potreboval logistično pomoč, zato sem se obrnil na MC ZOS. Turnir poteka že več let zapored, število udeležencev iz leta v leto narašča, sama akcija pa je prerasla lokalne okvire in celo segla v tujino!«

Svoje znanje lahko deliš s starejšimi tako kot Tjaša, izvajalka Računalniških uric za starejše v okviru Medgeneracijskega središča Zagorje, ki deluje v okviru MC ZOS. In kaj je o druženju s starejšimi povedala Tjaša? »Bila sem zelooo presenečena in vesela. Polepšajo mi dan. Petki v mladinskem centru in v družbi upokojencev so bili vedno polni pozitivne energije, zato sem vsak teden z veseljem prihajala na računalniški tečaj. In tako lepo je, ko vidiš, da tudi drugi cenijo tvoj trud.«

Lahko pa razmisliš o čisto svoji ideji, ki bo popestrila prosti čas mladcev in mladenk v naši dolini. Naše delo je zelo dobro opisala prostovoljka Urška: »Prostovoljno delo v Mladinskem centru Zagorje mi je odprlo vrata v svet razvijanja same sebe in svojih talentov, naučilo me je ustvarjati si priložnosti in nabirati izkušnje, se učiti skozi prakso. Najbolj od vsega pa me je naučilo delati tisto, kar me veseli.«

 

Ideen-sammeln

Če bi tudi ti rad/a počel/a točno tisto, kar te že dolgo časa veseli, ampak žal nisi imel/a priložnosti, da to uresničiš, te vabimo k nam!

Druženje bo potekalo v sredo, 13. aprila 2016, ob 18.00 v Mladinskem centru Zagorje.

 

 

Če te mika, da se nam pridružiš, nam to sporoči na info@mczos.si.