3. medgeneracijski festival »SREČEN ZA ŽIVET«

12963526_1063382533698434_2222766593580007527_nZagorje, 11. april 2016 – V petek, 8. aprila 2016, se je v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje odvil že 3. medgeneracijski festival z naslovom »Srečen za živet«. Festival sta, tako kot pretekli dve leti, organizirala Mladinski center Zagorje (MC ZOS) in Medgeneracijsko središče Zagorje. Letošnji festival, ki je imel tudi dobrodelno noto, je v popoldanskem delu postregel s Tržnico društev, v večernem pa s Stand-up komedijo.

Festival v lokalnem okolju promovira aktivno preživljanje prostega časa, prostovoljstvo, medgeneracijsko sodelovanje ter povezovanje različnih društev, zavodov, organizacij v lokalnem okolju, hkrati pa se že širi izven okvirjev občine Zagorje ob Savi. Prireditve se iz leta v leto udeležuje čedalje več razstavljalcev in obiskovalcev sosednjih občin.

Na krajši otvoritvi festivala je sodeloval Orffov orkester Glasbene šole Zagorje pod vodstvom prof. Barbare Maurer, v njem pa sodelujejo učenke in učenci Glasbene šole Zagorje. Otvoritvi je sledila živahna Tržnica društev. Ta je »srce« festivala, letos pa se je je udeležilo 26 organizacij, društev in zavodov, ki delujejo na različnih področjih.

Sočasno s Tržnico društev je prireditev postregla tudi z Odprtim odrom, kjer so nastopile Pevska skupina Vesele sončnice, Anja Pustak Lajovic, del Ženske vokalne skupine LIPA in Pevska skupina Klasek.

Letošnji festival je imel tudi dobrodelno noto. Organizatorji so se sodelujočim na Tržnici društev zahvalili z majhno pozornostjo, ki jo je izdelal Kristian Božič, izjemen mladostnik z avtistično motnjo. Z odkupom njegovih izdelkov s strani organizatorjev, so ti dodali majhen delež pomoči za prihodnjo operacijo v tujini, ki jo Kristian nujno potrebuje. Na prireditvi pa je sodelovala tudi mlada pevka Anja Pustak Lajovic, ki je slepa. Trenutno poteka akcija zbiranja humanitarne pomoči za t.i. Brajevo vrstico, ki ji bo omogočila spletno komunikacijo.

Pokrovitelj letošnjega festivala je bila občina Zagorje ob Savi, za kar se ji organizatorji iskreno zahvaljujejo.

 

Celotna fotogalerija dogodka je na voljo na tej povezavi.

 

Mladinski center Zagorje (info@mczos.si)