Otvoritev dobrodelne razstave Kristiana Božiča: Izzivi avtističnega otroka

kristian bozicV sredo, 23. marca, vas ob 18. 30 uri v Mladinskem centru Zagorje vabimo na otvoritev dobrodelne razstave mladega trboveljskega ustvarjalca Kristiana Božiča.

Kristian Božič ni običajen 14-letnik, čeprav si to zelo želi biti. Je avtist, s težko obliko te bolezni, ki zahteva poseben način prehrane in dolgotrajno zdravljenje. Stroški zdravljenja v največjem delu padejo na ramena njegove družine.

Leta 2014 je Kristian že prestal prvo operacijo z izvornimi celicami, po kateri je njegovo stanje precej izboljšalo, kar se predvsem pozna na kakovosti njegovega in življenja celotne družine. Napredoval je na področju govora, koncentracije in učenja, prav tako pa je po operaciji začel razvijati svojo ustvarjalno plat. Danes Kristian igra klaviature, veliko časa pa nameni izdelovanju origamijev in kvačkanju pisanih sovic, ki jih boste lahko videli na razstavi.

Razstava Kristianovih umetnij bo tako imela tudi dobrodelno noto, saj Kristiana za uspešno zaključeno zdravljenje čaka še ena operacija, ki stane okoli 14.000 € in jo bo v celoti morala kriti njegova družina. Kristianu in njegovi družini lahko tako ob tej priložnosti priskočite na pomoč na poti do ozdravitve. Svoj prispevek lahko nakažete na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Trbovlje, Trg svobode 11, 1420 Trbovlje: TRR: SI56 02330-0090653290 – odprt pri NLB;Sklic: 00 01-2016; namen: donacija za Kristiana.

 

20160112-kristian-2

Vse nadobudne ustvarjalce in ustvarjalke pa že pred otvoritvijo razstave ob 17. uri vabimo na origami delavnico, na kateri bomo oblikovali drobna presenečenja, ki so lahko odlična ideja za darilca ob materinskem dnevu. Na delavnici se nam bo pridružil tudi Kristian in nam mogoče zaupal nekaj skrivnosti uspešne izdelave origamijev. Pridruži se nam!

Prijave na delavnico zbiramo na naš e-naslov: info@mczos.si.

Vabljeni!