Od skice na prtičku do veščin vizualnega moderiranja

1Mladinski center Zagorje ob Savi in Mladinski center Trbovlje vabita na delavnico Od skice na prtičku do veščin vizualnega moderiranja.
Delavnica bo potekala v Mladinskem centru Trbovlje 2. marca 2016 od 9. do 17. ure.

Ste kdaj komu s preprosto skico na prtičku skušali pojasniti koncept ali poslovno situacijo? Večina verjetno da, ne da bi se sploh zavedali tega. Pri tem zagotovo niste narisali umetniško sliko, pač pa zgolj uporabili nekaj preprostih vizualnih elementov. Risanje namreč aktivira vizualno mišljenje, ki nam pomaga razložiti kaj imamo »v glavi«, hkrati pa pomaga drugi osebi to tudi razumeti in s tem napredovati proti zastavljenim ciljem.

Namen delavnice je najprej »zmehčati« tradicionalno zakoreninjeno prepričanje večine ljudi, da ne znajo risati oziroma niso vešči rabe vizualnih prispodob, v nadaljevanju pa razviti znanja in veščine vizualnega komuniciranja. Kompetence pridobljene na delavnici, so še posebej pomembne za vodje, moderatorje, izobraževalce, oglaševalce oziroma vse, ki pri svojem delu komunicirajo z drugimi.

 

2

Cena delavnice je (vključno z davkom) 55 € in zajema izvedbo delavnice in nakup materiala. Vsak udeleženec po delavnici obdrži svoj kartonast pano in komplet flomastrov.

Odmor za kosilo bo skupnostno naravnan. Udeleženci so vabljeni, da prinesejo kakšno jed in/ali pijačo in jo delijo z drugimi udeleženci. Poleg seminarske dvorane je tudi kavarna mladinskega centra.

Število mest je omejeno.

 

Obvezne prijave je potrebno posredovati  najkasneje do 24. februarja 2016 prek SPLETNE PRIJAVNICE. Po prejemu prijave vam pošljemo podatke za nakazilo kotizacije. Prijava je veljavna po plačilu.
Organizatorja si pridržujeta pravico, da v primeru premalo prijav odpovesta izvedbo delavnice.

Dodatne informacije: info@mczos.si

 

Delavnico vodi Tadej Pugelj (CPF), ki že več kot 10 uporablja vizualno komunikacijo v moderiranju. Leta 2014 je pripravil projekt EduArt, s katerim je povezal vizualno komuniciranje in participativno učenje v prostoru umetnosti. Z dejavnostmi na tem področju želi aktivirati človeške potenciale za ustvarjalnost in preko vizualizacije prispevati k razumevanju informacij, celovitih odnosov in razvoju osebne učinkovitosti.
Inspirativni link: http://www.danroam.com/the-back-of-the-napkin/

 

 

 

Logotip_MCT

2