MC ZOS na seminarju Go Pro! v Krakowu

FOTO: Stefano Beertuccioli

FOTO: Stefano Bertuccioli

Mladinski center Zagorje že nekaj let uspešno deluje na mednarodnem področju. Mladim iz lokalnega okolja omogoča, da nekaj časa preživijo v tujini na različnih aktivnostih- od mednarodnih mladinskih izmenjav do usposabljanj za mladinske delavce, lahko pa postanejo tudi prostovoljci v sklopu projektov Evropske prostovoljne službe. Prav tako pa v okviru slednje tudi gosti prostovoljce iz različnih koncev Evrope.

IMG_20160312_180848 (1)

Del ekipe MC ZOS se je pretekli teden mudil na seminarju za grajenje partnerstev v mednarodnem mladinskem delu, z naslovom »Go Pro!«. Seminar je v organizaciji Inštituta za vzhodne iniciative (Instytut Wschodnich Inicjatyw) potekal od 6. do 13. marca v Krakowu na Poljskem.

 

IMG_20160312_152254 (1)

Seminarja se je udeležilo 33 mladinskih delavcev, ki je zastopalo 15 organizacij iz 12-ih držav. Namen dogodka je bil povezovanje med organizacijami, izmenjevanje izkušenj in znanj med udeleženci, razvijanje projektih idej. K temu pa vsekakor sodi snovanje novih projektov z namenom izboljšanja kvalitete mednarodnih projektov v mladinskem delu.

Videi, ki so nastali na seminarju: