Karierni zmenki z delodajalci že drugič v Zagorju

12795544_1036926049677416_5701989562494977064_nZagorje ob Savi, 1. marec 2016 – Člani zaposlitvenega kluba za mlade Zagorje (ZKM Zagorje) so danes, 1. marca 2016, v Mladinskem centru Zagorje organizirali Karierne zmenke z delodajalci, na katerih se je zbralo 20 mladih iskalcev dela ter predstavniki šestih podjetij, organizacij in zavodov. Karierni zmenki so se v organizaciji zaposlitvenega kluba za mlade v Zasavju odvijali drugič (prvič leta 2014). Dogodek je ponudil možnost iskanja mladih kadrov in spoznavanje potencialnih delodajalcev.

ZKM Zagorje deluje v okviru projekta “Zaposlitveni klubi za mlade”, ki ga koordinira Zavod Nefiks, podpira Orto (Si.mobil d.d.), izvaja pa Mladinski center Zagorje. Poleg kluba v Zagorju, ti trenutno potekajo še v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Šentjurju pri Celju in na Jesenicah.

V okviru aktivnosti za boljšo zaposljivost mladih so člani zagorskega kluba pripravili zaposlitveni dogodek, kjer so se imeli priložnost predstaviti sodelujočim predstavnikom delodajalcev. Člani kluba so večinoma visokoizobraženi mladi z vseh koncev Zasavja in drugod, stari med 24 in 30 let. Vsak od njih na svoj način išče svojo prvo zaposlitveno priložnost. Skupina mladih iskalcev dela je med novembrom 2015 in marcem 2016 pripravila in izvedla več aktivnosti z namenom pridobivanja novih znanj in veščin, s katerimi so izboljšali svojo zaposljivost. Karierni zmenki so bili sklepni dogodek tokratne skupine članov kluba.

Članica ZKM Zagorje, Urška Bau, je svoje vtise o sodelovanju v klubu ob zaključnem dogodku strnila takole: »S sodelovanjem v klubu sem si izboljšala samozavest, dobila nove izkušnje s področja nastopanja in stkala nove vezi. Ugotovila sem tudi, da če ne dobiš službe v tem času, ti gre čas hitreje in dobiš upanje, da nekje obstaja prava služba zate.«

Kairerni zmenki so sicer potekali v obliki kratkih 15-minutnih razgovorov s predstavniki delodajalcev, ki so se z veseljem odzvali povabilu kluba. Dogodka so se udeležili predstavniki zaposlitvene agencije Adecco d.o.o., Varstveno – delovnega centra Zagorje, Turstično informacijskega centra Zasavje ter treh zasavskih mladinskih centrov (Mladinski center Trbovlje, Mladinski center Hrastnik, Mladinski center Zagorje ob Savi).

Namen dogodka je bil, da mladi s pomočjo zaposlitvenega kluba navežejo prvi stik s predstavniki delodajalcev, s katerimi se lahko nato dogovorijo za katero izmed možnosti sodelovanja.

»Karierni zmenki so mi bili všeč zato, ker kandidat takoj dobi povratno informacijo s strani delodajalca,« je poudarila Alma Peranič, članica ZKM Zagorje, in dodala: »Karierni zmenki so rezultat naučenega in našega medsebojnega sodelovanja. Glede na to, da smo bili zadovoljni tako člani kluba kot delodajalci in da je bilo vzdušje res sproščeno in nasmejano, lahko rečem, da je zaposlitveni klub presegel naša pričakovanja in da smo bili uspešni.«

Skupina mladih iskalcev dela, ki so se zadnje štiri mesece srečevali v ZKM Zagorje, je s Kariernimi zmenki zaključila s svojim delovanjem. V svoje vrste pa že vabijo člane nove skupine zaposlitvenega kluba. Razpis za novo skupino bo v drugi polovici marca, za več informacij pa vabljeni, da spremljate spletno stran Mladinskega centra Zagorje ob Savi.

 

Mladinski center Zagorje ob Savi (info@mczos.si)

 

***
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade (Služba me (ne) išče), s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 120 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah. V četrti sezoni bodo novo priložnost dobili mladi iz petih različnih regij.

 

ORTO logo