Januarska zaposlenost in spolzko vreme

12466373_1160917653926351_1193852020649513635_oLep pozdrav, predragi slovenski bralci. Upam, da ste uspešno prestali januarske razprodaje in se vpeljali v delovni ritem. No, za učitelje to ne šteje, tako ali tako bodo imeli počitnice že čez 2 tedna in pol, hehe. Meni se smeji predvsem zato, ker se bom v kratkem pridružil temu tempu.

Moj tempo je trenutno zelo visok, kar mi zelo ustreza. Konec oktobra sem začel s 5 jezikovnimi kavarnami v šoli in 2 v koordinacijski organizaciji. Konec januarja je situacija sledeča: v šoli imam 6 jezikovnih kavarn, 2 učni uri športne vzgoje in 2 glasbeni kavarni v 2. in 3. razredu. V koordinacijski organizaciji učim kitaro, različne plese, obiskujem omenjeni 2 jezikovni kavarni in sodelujem pri angleških uricah ob nedeljah. Seveda se je treba na vse skupaj pripravit, kar iz časovnega vidika doda precejšen del. Sprejel pa sem tudi povabilo v Tallinn, kjer bom predstavil Slovenijo v najboljši luči. Plesala se bo polka, malo bom spromoviral zbor sv. Nikolaja in pokazal našo okusno hrano. Saj bi jo tudi prinesel za pokušino, pa vedno prehitro izgine, ko jo skuham.

Se pa v Estoniji dogaja nekaj zelo nenavadnega. Že 4 dni imamo temperature nad 0°C, kar se je iz neba prikazalo kot dež, na tleh pa kot smrtonosen led na dobesedno vsakem koraku. Do šole sem potreboval 10 min več kot običajno, ker sem hodil kot račka. Rabil bi samo še glasbo in kriljenje z rokami, pa bi imeli 35-minutno koreografijo. Skoraj nemogoče je, da ne bi vsaj 2-3x lovil ravnotežja z rokami, ko hodiš domov. Upam, da so v Sloveniji razmere na tleh ugodnejše.

Sredi februarja pa spet prispe moja zaročenka (aplavz, lepo prosim :P), s katero bova skupaj potovala v St. Petersburg. In verjemite, da samo potovanje v smislu trošenja energije ne bo nič v primeru s pridobivanjem vize v Sloveniji. Če ima kdo bolj zapleteno birokracijo kot Slovenci, je to rusko veleposlaništvo. Zato je vedno bolje, da se prej pozanimate pri nekom, ki je že urejal vizo in bolje pozna teren, saj boste prihranili ogromno časa, predvsem pa živcev.

To je to za ta mesec, uživajte in pišite, kako se vi počutite v Sloveniji.