Zgodbe z navdihom: Čudoviti Dolomiti

S7301870

“Zgodbe z navdihom” je sklop v dogodkov, na katerih predstavljamo osebne izkušnje preprostih, a izjemnih ljudi in dosežke ki jih ustvarijo, ko sledijo svojemu srcu.

Vabljeni na predavanje vsi, ki vas zanima življenje v gorskem turističnem svetuJužna Tirolska, Dolomiti. Svež zrak, prečudovita narava, okusna domača hrana, mnogo različnih vrst “udomačenih” živali in še kaj so razlogi, zakaj je ta del Evrope eno najbolj obiskanih turističnih središč.
Sem Maja Pivec in po končanem študiju socialnega dela me je življenje zaneslo v gorski svet, kjer sem do sedaj skupno (v nekaj poletjih) preživela že skoraj leto dni.
Kako izgleda delo na 2000 metrih v hutti (planinski/gorski koči) ter kakšno je življenje pri naših sosedih Italijanih ter Avstrijcih na dvojezičnem, na kulturno in ozemeljsko izredno pestrem območju, izveste 7. decembra ob 18:00 v Mladinskem centru Zagorje.
V omenjeno predavanje bo vključena tudi kratka predstavitev programa WWOOFing – delo oziroma prostovoljstvo na organski kmetiji v zameno prenočišče in hrano. Moja izkušnja s tem programom je omejena na 2 državi, Francijo in Švico. Čeprav sosedi, sta Francija in Švica v prenekateri stvari različni kot noč in dan. Če želite izvedeti več o WWOOFingu, Franciji, Švici, vas vabim v MC ZOS.

Ministrstvo za apatijo in druge brezupne zadeve opozarja! Poslušanje Zgodb z navdihom lahko bistveno dvigne kvaliteto vašega življenje, izboljša vaše počutje ter vas motivira, da premagate strah in storite tisto kar ste vedno želeli.