Zaposlitveni klub za mlade Zagorje ponovno vabi k vključitvi

1

Člani Zaposlitvenega kluba za mlade Zagorje v letu 2014/15.

Vabimo te, da se vključiš v Zaposlitveni klub za mlade Zagorje, prijave so odprte od 19. oktobra do 6. novembra 2015 do 12:00.

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 120 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah. V četrti sezoni bodo novo priložnost dobili mladi iz petih različnih regij.

Klubi delujejo po participativni metodi, ki temelji na načelih sprejemanja odgovornosti, timskega dela, samoiniciativnosti in načrtovanja kariere.

Potek procesa:

1. Mesec: mladi v skupini prvih iskalcev zaposlitve s strokovno pomočjo najprej začrtajo agendo kluba, pripravijo svoj CV, CV vizitko in zastavijo svoj karierni plan, kjer opredelijo zaposlitvene načrte in izpostavijo zaželene delodajalce. Predvidoma obiščejo strokovne organizacije, deležni so predavanj o trgu dela, delavnic in izobraževanj.

2. Mesec: udeleženci načrtujejo in izvedejo skupno podjetno aktivnost. Ob tem se naučijo osnovnih zakonitosti projektnega vodenja in spoznavajo različna področja dela.

3. Mesec: mladi spoznavajo svoje potencialne delodajalce na dogodkih različnih formatov, od kariernih zmenkov do obiskov podjetij in drugih, inovativnih oblik srečevanj.

 

Prijaviš se tako, da izpolniš SPLETNI OBRAZEC. Izmed vseh prijavljenih bomo izbrali 20 udeležencev, ki bodo tri mesece intenzivno delali na boljši zaposljivosti. Klubi se odvijajo enkrat tedensko (ob torkih).

 

Več informacij na info@mczos.si.