Manj svečk za manj grobov

Manj sveck za manj grobovTudi v letošnjem letu bi vas želeli povabiti k sodelovanju v projektu Manj svečk za manj grobov. Izvorno zasavski projekt je že pred leti prerasel svoje prvotne okvire in postal vseslovenski. Tako v letošnjem letu poteka kar v 14 slovenskih občinah, rdeča nit pa tudi letos ostaja enaka. S projektom na eni strani zmanjšujemo pretirano okraševanje grobov ob 1. novembru, na drugi strani pa zbiramo sredstva za nakup opreme, ki rešuje življenja. 
V letošnjem letu je projekt zasnovan tako, da se 1/3 vseh zbranih sredstev v državi nameni projektu nacionalnega pomena. V letu 2015 bomo v tem okviru podprli projekt Gorske reševalne zveze Slovenije, s katerim želimo opremiti reševalne skupine s profesionalnimi nosili. Ena od teh skupin deluje tudi v Zasavju.Preostali 2/3 sredstev pa lokalni odbori namenijo projektom v svoji občini. V Zasavju smo tudi letos stopili skupaj in tako nadaljujemo tradicijo povezovanja občin tako, da zbrana sredstva namenjamo skupnemu Zasavskemu cilju. Takšen način povezovanja občin je v tem projektu unikaten a že več let dokazuje, da ima veliko dodano vrednost v krepitvi povezovanja zasavskih občin. Zbrani 2/3 sredstev bomo v letošnjem letu namenili Varstveno delovnem centru Zagorje ob Savi. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu nujno potrebnega specialno opremljenega kombija za prevoze oseb z epilepsijo. To vozilo je izjemnega pomena predvsem v primeru ukrepanja v primeru poslabšanja bolezni.V okviru projekta bodo na nivoju Zasavja organizirani naslednji dogodki:
Sobota, 24.10.2015 – Predstavitev gorske reševalne službe in projekta na zagorski tržnici ob 9:00
Sobota, 31.10.2015 – Zbiranje prispevkov na pokopališčih Zagorje, Trbovlje, Hrastnik
Nedelja, 1.11.2015 – Zbiranje prispevkov na pokopališčih Zagorje, Trbovlje, Hrastnik

Vsi tisti, ki bi želeli biti letos del te lepe zgodbe in bi se pridružili dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov, svojo prijavo pošljite na info@mczos.si oziroma svojo udeležbo potrdite pri koordinatorki projekta Mateji Jelševar na tel.: 031 802 334 ali e-mail: matejajelsevar@yahoo.com.Za izvedbo akcije organizatorji potrebujejo več kot 50 prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni pomagati pri zbiranju sredstev na šestih pokopališčih Občine Zagorje ob Savi.Dajmo, stopimo skupaj za dober namen!