Regijski dogodek “Rastimo skupaj” v Trbovljah

Rastimo skupajZavod Movit od septembra do začetka decembra 2015 sodeluje pri dvanajstih regijskih dogodkih po slovenskih regijah, ki jih pripravlja Urad Republike Slovenije za mladino, ki se odvijajo od septembra do decembra 2015.

Namen regijskih dogodkov za mlade je poudariti pomembnost sodelovanja nacionalne politike z lokalno skupnostjo in predvsem z mladinskim sektorjem ter preko dogodkov, ki se jih udeležijo ministri ali vsaj državni sekretarji, dati mladim v lokalni skupnosti priložnost, da preko strukturiranega dialoga odprejo vse teme, ki jih želijo izpostaviti in nadgraditi v pogovorih z odločevalci in se na tak način približati reševanju določenih težav.

Dogodek za zasavsko regijo bo potekal 14. oktobra 2015, ob 10:00 v Trbovljah, v Mladinskem centru Trbovlje.

Osrednja tema regijskega dogodka bo: Podpora kreativnim in podjetniškim idejam mladih

 

V prvem delu posveta se bodo predstavili mladi s primeri dobrih mladinskih praks znotraj regije. V drugem delu, ki se prične ob 12.30 uri, pa bomo s pomočjo strukturiranega dialoga izpostavili temo pomanjkanja neodvisne mladinske infrastrukture, brezposelnosti mladih ter socialnega podjetništva.

Izbrani častni gostje na dogodku bodo:
dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,

Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade,

mag. Peter Debeljak, direktor Urada RS za mladino,

Urška Poznič Goršek, direktorica Občinske uprave Občine Trbovlje.
Še vedno velja, da svojo prisotnost in vnaprej postavljena vprašanja postavite na: REGIJSKI DOGODKI ali nam pišite na info@mreza-mama.si.
Svojo udeležbo na dogodku potrdite na elektronski naslov Mladinskega centra Trbovlje mct@mct.si ali direktno na mss@mss.si.

 

Vabljeni, da se udeležite regijskega dogodka in prispevate svoj delež k boljšemu položaju mladih. 

Rastimo skupaj!

 

URSM - logomladinski-svet-slovenije_logologo_mreža mama

logo_movit