Najboljše novice iz sveta prihajajo v Zagorje!

11889429_902942903120886_59930768561181491_nSlovenija se v Evropskem letu za razvoj prvič pridružuje projektu Najboljše novice iz sveta (World’s Best News). 11. septembra 2015 bo s pomočjo 300 prostovoljcev v več kot 20 krajih po vsej Sloveniji razdeljenih 10.000 izvodov časopisa, ki bo s pozitivnimi zgodbami iz držav v razvoju pokazal, da lahko ustavimo globalno revščino.

V projektu Najboljše novice iz sveta letos sodeluje 13 evropskih držav. Časopis, ki bo vseboval samo pozitivne zgodbe, je namenjen ozaveščanju javnosti o dosežkih mednarodnega razvojnega sodelovanja. Zgodbe nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki ne more več zanikati svoje povezanosti in soodvisnosti. Globalni milenijski cilji bodo državljanom, ki so kot davkoplačevalci ali donatorji posredno vpleteni v razvojno sodelovanje, predstavljeni skozi časopisne članke. Dosežke že desetletje soustvarja tudi Slovenija.

Ministrstvo za zunanje zadeve in Slovenska filantropija sta v letošnjem letu, ki ga je Evropska unija razglasila za Evropsko leto za razvoj in poteka pod sloganom Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost, k sodelovanju povabila številne organizacije, ki bodo aktivirale prostovoljce v več kot 20 krajih po Sloveniji in Najboljše novice iz sveta bomo delili tudi v občini Zagorje ob Savi.

V petek, 11. septembra bomo v dopoldanskih urah na različnih lokacijah Zagorju delili časopis, poleg časopisa pa bomo mimoidoče razveseljevali tudi s simboličnim zajtrkom – lončkom kefirja Mlekarne Planika.

 

fbdbbdffbdfbfbdfbnfmj

MCZOS_Logo_napis