Tretji Festival Rdeči revirji popestril predpoletno dogajanje v Zasavju

11427181_903065809730108_7915275556758871924_nPretekli konec tedna se je zaključil tretji mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti, Festival Rdeči revirji. Tri zasavske občine, deset dni, več kot 60 brezplačnih prireditev, ki so bile namenjene prav vsakomur.

V Zagorju se je dogajanje pričelo v sredo, 3. junija, z dvodnevno delavnico Gledališča zatiranih z naslovom »Kdo, koga, kako in s čim?«, ki jo je izvedla mag. kulturologije, Barbara Polajnar. Sredin večer je začinil »Space Jam: O – krog« na Zeleni terasi Delavskega doma Zagorje, četrtkovega pa predstava Via Negative »Bremza«.

V petek popoldan so se v Parku dr. Janeza Drnovška z otroško predstavo in plesno točko predstavili učenci OŠ Ivana Kavčiča Izlake, PŠ Mlinše ter učenci OŠ Toneta Okrogarja, PŠ Kisovec. Petkovo dogajanje so zaokrožili Duo Vlado in Bojan, Zasavski godalni orkester Poco meno mosso, Tolkalna skupina Perkakšns iz Litije in F.U.D. Loke Studio s serijo Ponesrečenih posnetkov.

Skupaj s Skupino Stik in Zasavsko turistično organizacijo (ZaTo) se je v soboto v Europarku gradila prazgodovinska kmetija, hkrati pa se je na istem mestu popoldne odvila otroška gledališka predstava »Volk in sedem kozličkov« KŠD Štumf.

Festivalsko dogajanje v občini Zagorje se je zaključilo z Večerom zasavske poezije ter ognjenim spektaklom Sodrga, ki so ga uprizorili Priden možic street theatre.

Pri organizaciji letošnjega Festivala Rdeči revirji so poleg Mladinskega centra Zagorje sodelovali še VITKAR zavod, KRC Hrastnik, Mladinski center Hrastnik, Delavski dom Trbovlje, PUNKTcc in Delavski dom Zagorje.