Prostovoljci projekta »Spice up your life« v Zagorju postavili prve visoke grede

SUYL 2015

Foto: Tomaž Zupan Photography

V ponedeljek, 13. aprila 2015, je Mladinski center Zagorje skupaj s prostovoljci projekta Evropske prostovoljne službe »Spice up your life« pred Varstveno-delovnim centrom Zagorje pripravil dogodek z naslovom »Javna postavitev visoke grede«. Prostovoljci so v sklopu dogodka zasadili prvo gredo, program pa so popestrili tudi uporabniki Varstveno-delovnega centra Zagorje.

Deset mladih prostovoljcev iz šestih držav (iz Romunije, Bolgarije, Turčije, s Finske, Madžarske in Makedonije) bo do konca meseca postavilo in zasadilo t.i. visoke grede na desetih različnih lokacijah v občini Zagorje. Grede, za katere bodo po končanem projektu skrbeli občani Zagorja, bodo namenjene vzgoji zelišč in zelenjave.

11150348_1463480500609899_4578643365981999550_n

Prostovoljci projekta “Spice up your life” s koordinatorko Polono Siter Drnovšek ter drugimi sodelujočimi na dogodku. Foto: Tomaž Zupan Photography

 

Kaj vse se bo še dogajalo v okviru projekta, kako tujci doživljajo in bodo še doživljali Zagorje, kje vse se bodo potepali, na katerih gredah bodo zrasla prva zelišča… vse to in še več boste izvedeli na FB strani projekta »Spice up your life«.

 

 

Mladinski center Zagorje (info@mczos.si)

 

SUYL logoti_vsi