V Zagorju od jutri naprej enajst prostovoljcev iz tujine

logo_spiceupyourlife

Zagorje, 16. februar 2015 – V prihodnjih treh dneh, od torka do četrtka, se bo v Mladinskem centru Zagorje mudilo enajst mladinskih delavcev in prostovoljcev iz tujine. Na pripravljalnem sestanku v okviru mednarodnega projekta »Spice up your life«, bodo sodelovali udeleženci iz Romunije, Turčije, Bolgarije, Makedonije ter s Finske in Madžarske.

V zadnjem tednu marca v Zagorje prihaja dvanajst prostovoljcev iz omenjenih držav, ki bodo pod okriljem Mladinskega centra Zagorje opravljali enomesečno prostovoljno delo v okviru Evropske prostovoljne službe. Namen projekta, katerega koordinator je Mladinski center Zagorje, je pravzaprav večplasten- udeleženci bodo tekom prostovoljenja v občini Zagorje postavili predvidoma deset visokih gred na različnih lokacijah po Zagorju, ki bodo namenjene vzgajanju različnih zelišč, zagotovo pa bodo tako udeleženci kot tudi lokalno prebivalstvo pridobili novo medkulturno izkušnjo, saj bo to prvi mednarodni projekt takšne vrste v Zagorju.

Projekt se bo sicer pričel 24. marca in bo trajal do 24. aprila, na pripravljalnem sestanku pa bodo udeleženci skupaj s koordinatorji projekta spoznali Zagorje, se informirali o poteku celotnega projekta ter o delovnih nalogah, ki jih bodo opravljali na enomesečnem prostovoljnem delu v občini Zagorje.

Kaj vse se bo dogajalo v okviru projekta, kako bodo tujci doživljali Zagorje, kje vse se bodo potepali, na katerih gredah bodo zrasla prva zelišča… vse to in še več boste izvedeli na naši spletni strani in na FB strani (FB/suyl2015).

erasmuseu (1)RTEmagicC_Logotipi_Movit_02.jpg