Vabilo: Manj svečk za manj grobov 2014

Manj svečk za manj grobovNamen dobrodelne akcije Manj svečk za manj grobov, ki v Zagorju in Sloveniji zbuja vse več zanimanja, tudi letos ostaja enak. Namesto pretiravanja s krašenjem grobov narediti nekaj dobrega za domače okolje. V preteklih letih smo tako z zbranimi sredstvi pripomogli k nakupu različnih pripomočkov nekaterim ustanovam v našem okolju.

Tudi v letošnjem letu je k projektu pristopilo več občin širom Slovenije. Letos bomo Zagorjani in Trboveljčani donacijo izjemoma namenili istemu prejemniku kot lani, in sicer Splošni bolnišnici Trbovlje, za financiranje nakupa inkubatorja za novorojenčke. Razlog je v tem, da gre za napravo, ki je za nedonošenčke nujno potrebna. Žal naša največja zasavska zdravstvena ustanova naprave, vredne približno 30.000 EUR, zaenkrat še nima.
Dogodki v okviru akcije Manj svečk za manj grobov 2014, enota Zagorje:
– sobota, 25. oktober 2014 – predstavitvena stojnica na Tržnici “Pod uro” v Zagorju in ob 10:00 koordinacijski sestanek zagorskih društev na isti lokaciji
– petek, 31. oktober 2014 – zbiranje prispevkov na pokopališčih Zagorje ob Savi in Izlake
– sobota, 1. november 2014 – stojnice in zbiranje prispevkov na vseh pokopališčih občine Zagorje ob Savi

Na vas se obračamo s prošnjo za sodelovanje v akciji. Potrebujemo več kot 50 prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni pomagati pri zbiranju sredstev na vseh šestih pokopališčih občine Zagorje ob Savi.

V kolikor ste pripravljeni sodelovati, potrdite svojo udeležbo lokalni koordinatorki Jasni Kokalj na tel.: 040 475 812 ali e-mail: kokalj.jasna@gmail.com.

Za razumevanje in podporo se vam že v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Organizator dobrodelne akcije Manj svečk za manj grobov 2014:
Nova generacija Zagorje ob Savi in Glasbeni klub Chaosstar

Manj svečk za manj grobov