Smučaj brez poškodb

PoskodbeSejemPredavanje

V soboto, 29.11.2014, bo v prostorih Mladinskega centra ob 10.uri v organizaciji Smučarskega kluba Zagorje potekalo predavanje o oskrbi poškodb pri smučanju, ki ga bo vodil Jure Bornšek.

Jure Bornšek je diplomirani fizioterapevt, terapevt ortopedske medicine in manualne terapije. Kot fizioterapevt je sodeloval z moško rokometno reprezentanco Slovenije, rokometnim klubom Celje Pivovarna Laško, udeležil se je Sredozemskih iger v Turčiji (Mersin 2013) ter Svetovnih iger v Kolumbiji (Cali 2013). Sodeluje z vrhunskimi športniki iz področja rokometa, nogometa, atletike, borilnih športov, smučanja, plesa itn. Zaposlen je v fizioterapiji Matej Čebokelj Celje ter je aktivni predavatelj na strokovnih simpozijih in konferencah ter delavnicah za rekreativne športnike.

Program predavanja :

-Uvod v športne poškodbe,

-Najpogostejše poškodbe pri smučanju (ledvena hrbtenica, pokostnica, poškodbe kolen, poškodba gležnja, poškodba ramena),

-Primeri poškodb v praksi in sliki ,

-Kaj lahko športnik ali rekreativec stori, da prepreči poškodbo ,

-Vaje za krepitev mišic,

-Raztezanje – kdaj in kako?

-Dodatne teme (opornice, toplota, hlajenje, vaje za stabilizacijo),

-Diskusija in vprašanja.

Predavanje bo skupaj z diskusijo in vprašanji trajalo 2  do  3 ure.

Vstopnina znese 10€ po osebi, potrebne pa so predhodne prijave na skzagorje@gmail.com in plačilo delavnice do 24.11.2014. Več informacij in prijave na skzagorje@gmail.com ali na 041 550 883. V primeru premalo prijavljenih bo predavanje odpovedano, plačilo pa  povrnjeno.