Zgodbe z navdihom: Maja Afrika.

10443089_10203558532898587_84751005914764153_o

“Zgodbe z navdihom” je  sklop v dogodkov, na katerih predstavljamo osebne izkušnje preprostih, a izjemnih ljudi in dosežke ki jih ustvarijo, ko sledijo svojemu srcu.

Maja Afrika? Ne, to ni tiskarska napaka, niti ponudba za prvomajski izlet v Afriko, še manj pa predavanje o Afriki v maju. Gre za izkušnjo Maje Drobne, ki je v majhni vasici v Beninu tri mesece kot prostovoljka delala na projektih, ki domačinom omogočajo lažje preživetje.

V soboto 18.10.2014 ob 19:00 boste v Mladinskem centru Zagorje ob Savi v besedi in sliki izvedeli, kakšno je življenje v Afriki, kakšne so kulturne razlike, kako izgleda življenje brez elektrike, tekoče vode, v družbi kuščarjev. Izvedeli boste tudi kako izgledajo roza kokoši, davek na rojstnodnevno darilo, dnevna povabila v zakonski stan, kanibalistične mravlje, otroci z najlepšimi nasmehi, vožnja dvanajstih oseb s taksijem za pet, najprijaznejši ljudje na svetu, ter kaj pomeni biti »Voyo«, beli človek v črni Afriki in zakaj bi se kdo sploh odločil odpovedati se domačemu udobju, načinu življenja, samo zato, da bi pomagal drugim.

Maja Drobne je na prvem mestu mladinska delavka, ki ima kljub mladosti bogate izkušnje pri delu z mladimi in za mlade, saj jih je pridobivala v nešteto projektih in organizacijah, tako doma kot v tujini. Predvsem pa je mlada oseba z velikim srcem in nalezljivo energijo.

Ministrstvo za apatijo in druge brezupne zadeve opozarja! Poslušanje Zgodb z navdihom lahko bistveno dvigne kvaliteto vašega življenje, izboljša vaše počutje ter  vas motivira, da premagate strah in storite tisto kar ste vedno želeli.