Začenja se mednarodno usposabljanje “Empty spaces”

FOTO: PZ (vir: www.facebook.com/EmptySpacesOfZasavje)

FOTO: PZ (vir: www.facebook.com/EmptySpacesOfZasavje)

Zagorje, 20. oktober 2014 – V Trbovljah se danes v organizaciji Mladinskega centra Zagorje ob Savi in društva PUNKTcc – Društva za razvoj ustvarjalnosti in kreativnih industrij začenja 9-dnevno mednarodno usposabljanje s področja filma, fotografije, ulične umetnosti in kreativnega pisanja.

Na usposabljanju bo sodelovalo 18 udeležencev iz petih evropskih organizacij s Portugalske, Poljske, iz Velike Britanije, Nemčije in Slovenije, delujočih na področju ustvarjalnosti in mladinskega dela ali neformalnega izobraževanja. Dodatnih 15 udeležencev se bo v usposabljanje vključilo kot mentorji ali mladinski delavci iz regijskega okolja, vključeni pa bodo tudi posamezniki, ki so sami ustvarjalci na različnih področjih in bi svoje znanje radi prenesli naprej. Udeleženci bodo na usposabljanju spoznavali praktično delovanje na področju filma, multimedijski produkciji, kreativnega pisanja, fotografije in ulične umetnosti, v okviru praktičnih delavnic bodo udeleženci delovali znotraj tematike postindustrijskih regij, brezposelnosti in pozitivnega prispevka k skupnosti. Vsi rezultati bodo združeni in predstavljeni lokalni skupnosti na zaključnem dogodku.

Celoten projekt so organizatorji usposabljanja zasnovali zaradi pereče socialne problematike v postindustrijski regiji Zasavje, od katere najbolj izstopa mladinska brezposelnost. Končni želeni dolgotrajni učinek projekta na lokalni ravni je aktivno poseganje v lokalno problematiko nerazvitih okolij in spremljajočo brezposelnost.

 

Vabljeni, da mednarodno usposabljanje spremljate na družabnem omrežju Facebook.