S knjigo na kavo: Odprtje Knjigobežnic

prenosProjekt Knjigobežnice ljudi spodbuja k branju in medsebojnemu izmenjevanju knjig

 

Pred dvema letoma se je na Facebooku oblikovala skupina Knjigobežnice, ki skrbi za igrivo kroženje knjig med bralci. Knjigo, ki je ne potrebuješ, pustiš kje na prostem in vanjo napišeš sporočilo. Kdorkoli knjigo najde, jo lahko vzame in uživa v branju. V zadnjem letu pa se je razmahnila mreža knjigobežniških hišic, ki ustvarjajo stalne podarim-dobim knjižnice. Namen projekta ni samo, da krožijo knjige same po sebi, pomembno je, da kroži vsebina. Zato ni mišljeno, da bi se knjig na ta način znebili, temveč, da delimo dobro knjigo z drugimi in to na sporočilce, ki se nahaja v vsaki izmenjajoči knjigi, tudi zapišemo.

Knjigobežnice so priročne za javna mesta, kjer lahko privabijo stare in nove bralce ter vzbudijo zanimanje ljudi, ki bi lahko postali ljubitelji literature ali pa samo skrajšajo kakšno dolgočasno uro čakanja.

Maja 2014 so prvo zagorsko knjigobežnico postavili v Okrepčevalnici Vrt na pobudo Maje Zibelnik. Med deževnim poletjem smo jih pri Menjalnem krogu in MC Zagorje “razmnožili”, vanje zložili knjige, ki smo jih zbirali za ta namen od februarja in zdaj so pripravljene na bralce na naslednjih lokacijah:  

Bar Maln na Izlakah

Medijske toplice na Izlakah

Okrepčevalnica Zarja v Zagorju

Mladinski center Zagorje

 Tem bodo sledile tudi druge točke.

 

»Knjigobežnice« bomo s krajšim dogodkom »S knjigo na kavo: Odprtje Knjigobežnic« v sklopu prireditve Mlada Zagorska noč 2014 otvorili v nedeljo, 3. avgusta 2014, ob 10.30 v Baru Maln Izlake. Vabljeni tudi k ogledu krajšega videa o Knjigobežnicah.

 

Vljudno vabljeni!

 

LETS ZASAVJE_logo