Dobrodelne akcije zbiranja šolskih potrebščin

FOTO: Maja Drobne

FOTO: Maja Drobne

»While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about,« je pod to fotografijo pripisala Maja Drobne, ki trenutno prostovolji v Afriki.

 

Naša Maja trenutno preživlja čas z afriškimi otroci iz Benina, kamor se je odpravila za tri mesece. Otroci v tej afriški državi nujno potrebujejo šolske potrebščine, kot npr. barvice, flumastre, papir in pobarvanke.

Na pobudo Tee Juratovec se bo v Mladinskem centru Zagorje ob Savi do srede, 13.8.2014, zbiralo omenjene potrebščine.

Prinesete jih lahko v času uradnih ur MC ZOS, in sicer vsak delovni dan med 8.00 in 16.00 ter v času naših popoldansko-večernih dogodkov.

 

V Mladinskem Centru Zagorje ob Savi zbiramo šolske potrebščine tudi za dobrodelno akcijo “Šola za vse” v organizaciji Gibanja za dostojno delo in socialno družbo, ki poteka do konca avgusta.

Darujete lahko zvezke, barvice, flomastre, vodenke, voščenke, pisala, doma poiščete rabljene peresnice, torbice, šolske pripomočke, morebiti copate, knjige. Prispevki so namenjeni socialno ogroženim družinam.

 

Hkrati vas želimo spomniti tudi na skupno akcijo Zveze prijateljev mladine Slovenije in Pošte Slovenije, pod imenom »Poštar Pavli polni šolske torbe«, ki poteka od 1. julija 2014.

V tej akciji se prav tako zbira zvezke, torbice, barvice. Poleg potrebščin pa lahko prispevate tudi denar za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke.
Več informacij je na voljo tukaj.