5. Dan za spremembe tudi v Zagorju!

DZS_ribaSpoštovani posamezniki, organizacije, društva, podjetja in šole!

Vabimo vas k sodelovanju v akciji 5. Dan za spremembe, ki se ji bomo pridružili tudi v Zagorju. Prepričani smo namreč, da smo za življenje v naši skupnosti odgovorni vsi. V vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe bomo pokazali, da s prostovoljstvom lahko spreminjamo sebe, druge in okolje.
Na Dan za spremembe se bodo po vsej Sloveniji organizirale skupnostne akcije, ki bodo odgovarjale na aktualne težave in potrebe v skupnosti. Na ta dan boste imeli možnost pomagati posamezniku, ki se je znašel v stiski ali pa reševati skupnosten problem, ki že dolgo časa pesti zagorski okoliš. Slovenska filantropija in Mladinski center Zagorje (promotor v Zagorju) ne želita omejevati vaših idej s konkretnimi akcijami, saj se zavedata, da sami najbolj veste kaj posamezniki, skupine in kraji v občini Zagorje potrebujejo.
Naj bo letošnje sodelovanje organizacij, občine, lokalnih oblasti, javnih zavodov, posameznikov in podjetij širom Slovenije še bolj intenzivno kot doslej! Povežimo se, stopimo iz ustaljenih smernic, zavihajmo rokave in za en dan postanimo prostovoljci.
Kdaj bo potekal 5. Dan za spremembe? 5. aprila 2014 ali drug datum, ki vam ustreza.

Nimate ideje za konkretno akcijo? Naj vam pomagamo v Mladinskem centru Zagorje (info@mczos.si, 040 699 097).

Kako lahko sodelujejo šole in vrtci?
Dan ali razredno uro namenite dobremu delu – lahko uredite okolico šole/vrtca, pomagate zbirati sredstva za otroka ali izdelujete origami ribice (simbol Dneva za spremembe), ki bodo označevale mesta akcij ali jih podarite prostovoljcem, sodelujočim pri akciji.

Kako lahko sodelujejo podjetja?
Prostovoljski programi podjetij v razvitem svetu imajo že dolgo tradicijo, saj zagotavljajo trdne vezi z lokalno skupnostjo in prinašajo koristi vsem stranem – zaposlenim, podjetju, neprofitnim organizacijam in lokalni skupnosti. V Sloveniji se vse več podjetij odloča za tako imenovane korporativne prostovoljske akcije. Vaši zaposleni lahko sodelujejo kot prostovoljci, posodite lahko svoje prostore, skladišča in pripomočke, lahko tudi promovirate dogodek.

Sodelovanje društev in ostalih organizacij: akcija je odlična priložnost, da vaši člani pripravijo in izvedejo akcijo, da pridobite nove člane in opozorite na vaše projekte ali pomagate svojim uporabnikom.
Posamezniki, postanite lokalni junaki! Zberite prijatelje, družinske člane, sodelavce in sosede ter organizirajte akcijo v vaši skupnosti. Z dobrim dejanjem ne boste osrečili le drugih, ampak tudi sebe!

Vsak lahko sodeluje pri Dnevu za spremembe!

Več informacij in priročnik ter prijavnica.

 

V kolikor se za sodelovanje odločite, vam bo Mladinski center Zagorje z veseljem pomagal pri promociji vaše prostovoljske akcije, na voljo pa smo tudi za ostala vprašanja.

Ekipa Mladinskega centra Zagorje ob Savi