Za mlade iskalce zaposlitve: Podjetni petek v Zavodu Knof

socialni_inkubator_posavja_logoTe zanima socialno podjetništvo? Potem ne smeš zamuditi obiska sevniškega Zavoda Knof!

Zaposlitveni klub Zagorje, ki deluje v okviru projekta Služba me ne išče zavoda Nefiks, v petek, 14.3.2014, organizira Podjetni petek na temo socialnega podjetništva. Zbrali se bomo ob 9. uri pred Socialnim inkubatorjem Posavja, na Prvomajski ulici 15 v Sevnici.

 

Program:

9:00 – 9:30: Nagovor organizatorja

9:35 – 10.00: Predstavitev socialnega podjetja – Mojca Žganec Metelko, direktorica Zavoda KNOF so.p.

10.00 – 13.00: Predstavitev inkubatorja in delavnica z naslovom »Razvoj družbeno koristne podjetniške ideje« – Nataša Rupnik, vodja Socialnega inkubatorja KNOF Posavja.

 

Najprej bomo spoznali delovanje prvega Socialnega inkubatorja v Sloveniji. Seznanili nas bodo s posebnim načinom delovanja in razvijanja novih poslovnih idej. Na predavanju bodo predstavljeni tudi vsi projekti oz. poslovne ideje, ki so se razvile v prejšnjem letu pod varnim zavetjem Socialnega inkubatorja Posavja, Zavoda KNOF so.p. Inkubator KNOF pa ne razvija samo poslovnih idej, temveč tudi Tim lokalnih kreatorjev, coworking prostor in skupnost, hkrati pa organizira dogodke, namenjene vključevanju brezposelnih, mladih in težje zaposljivih ciljnih skupin.

Sledila bo delavnica »Razvoj družbeno koristne podjetniške ideje«, kjer se bomo na praktični interakciji naučili, kako dati svoji ideji krila. Na tej delavnici se bomo podrobneje spoznali s tem, kaj pomeni družbena odgovornost oz. družbeno odgovorna poslovna ideja, hkrati pa se bomo na kratki delavnici naučili glavnih veščin, kako priti do dobre poslovne ideje in kako iz ideje razviti poslovno priložnosti. Posebnost delavnice pa bodo nasveti, kako tako idejo realizirati v praksi, čim prej in z minimalnimi stroški.

Udeležba na dogodku je brezplačna, za udeležbo na dogodku pa čimprej izpolni PRIJAVNICO.

 

Več informacij:

Tjaša Polc (tjasa.polc@gmail.com)

***

Zavod Nefiks iz Ljubljane ob podpori znamke ORTO v tem letu nadaljuje s projektom Služba me ne išče, s katerim mladim prek zaposlitvenih klubov pomaga pri razvoju njihove zaposljivosti. Projekt je bil v lanski sezoni zelo uspešen, saj je dosegel odličen odziv med mladimi, do dela pa je pomagal šestnajstim mladim. Letos zaposlitveni klubi potekajo od novembra 2013 do maja 2014 v Ljubljani, Mariboru, Gornji Radgoni, Zagorju ob Savi, skupen klub pa deluje v Vojniku in Šentjurju.