Delavnica izdelovanja enostavnih spletnih strani

imagesTe je vedno zanimalo, kako nastane spletna stran? Zdaj lahko tudi ti izdelaš svojo!

Zaposlitveni klub Zagorje v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje prireja praktično delavnico izdelave spletne strani v programu WordPress. Delavnica je namenjena vsem, ki se želijo naučiti postaviti svojo osebno stran, blog ali pa morda spletno stran svojega podjetja.

Potekala bo v ponedeljek, 17.3.2014, ob 18. uri v prostorih Mladinskega centra Zagorje. Delavnico bo vodil Žiga, član Zaposlitvenega kluba Zagorje in študent višje šole za informatiko.*

Na delavnici se boste naučili:
– kaj je gostovanje in domena,
– kako namestiti WordPress lokalno in na internetu,
– kako uporabljati svojo WordPress temo (od objavljanja prispekov do inštalacije pluginov na strani),
– kako optimizirati stran za iskalnike.

Potrebna znanja:
– osnovno znanje računalništva,
– dobra volja.

*Opomba:
Zaželeno je, da udeleženci s seboj prinesete svoj prenosni računalnik, če pa te možnosti nimate, to označite v prijavnici. Delavnica bo trajala približno 3 ure. Na delavnici boste prejeli tudi gradivo, s pomočjo katerega boste lahko doma ustvarili lastno spletno stran.

Delavnica je brezplačna, število udeležencev pa je omejeno, zato hitro izpolnite PRIJAVNICO.
Za več informacij se lahko obrnete na info@mczos.si ali def966@gmail.com (Žiga).

 

***
Zavod Nefiks iz Ljubljane ob podpori znamke ORTO v tem letu nadaljuje s projektom Služba me ne išče, s katerim mladim prek zaposlitvenih klubov pomaga pri razvoju njihove zaposljivosti. Projekt je bil v lanski sezoni zelo uspešen, saj je dosegel odličen odziv med mladimi, do dela pa je pomagal šestnajstim mladim. Letos zaposlitveni klubi potekajo od novembra 2013 do maja 2014 v Ljubljani, Mariboru, Gornji Radgoni, Zagorju ob Savi, skupen klub pa deluje v Vojniku in Šentjurju.