Prvi Karierni zmenki odlično sprejeti med mladimi in delodajalci

IMG_1060Člani Zaposlitvenega kluba Zagorje so včeraj organizirali prvi zaposlitveni dogodek – Karierne zmenke, na katerih se je zbralo 25 mladih iskalcev zaposlitve ter predstavniki sedmih uspešnih podjetij in organizacij. Prvi tovrstni dogodek v Zasavju je ponudil možnost iskanja mladih kadrov in spoznavanje potencialnih delodajalcev.

Prostori Mladinskega centra Zagorje so se včeraj ob 18. uri spremenili v dve pisarni, kjer so se navezovala nova poznanstva, družili mladi visokoizobraženi kadri in uspešna slovenska podjetja ter sklepali poslovni dogovori. Zaposlitveni klub Zagorje, ki deluje v okviru projekta Služba me ne išče pod okriljem zavoda Nefiks, je včeraj organiziral prvi zaposlitveni dogodek z naslovom Karierni zmenki. Zmenki so potekali v obliki kratkih desetminutnih razgovorov s predstavniki delodajalcev, ki so se z veseljem odzvali povabilu kluba. Dogodka so se udeležili predstavniki podjetij Si.mobil d.d., Steklarna Hrastnik d.d., Studio Moderna, Bartec Varnost d.o.o. in Chipoloteam ter predstavniki Osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake in Društva prijateljev mladine Trbovlje.

Po zgledu »hitrih zmenkarij« je vsak predstavnik delodajalcev zasedel svoj prostor, udeleženci pa so se izmenjavali po vnaprej določenem urniku. Čeprav je bilo na začetku opaziti nekoliko treme, so prijazni predstavniki podjetij poskrbeli, da je celoten dogodek potekal v sproščenem vzdušju.

Namen dogodka je bil, da mladi s pomočjo Zaposlitvenega kluba Zagorje navežejo prvi stik s potencialnimi delodajalci, s katerimi se lahko nato dogovorijo za katero izmed možnosti zaposlitve. Udeleženci so se na dogodek dobro pripravili, se pozanimali o podjetjih, oblikovali in natisnili svoje življenjepise in predstavitvene vizitke ter pripravili kratke osebne predstavitve. Predstavniki delodajalcev so pokramljali z izbranimi kandidati, jim predstavili možnosti za zaposlitev in si izmenjali kontakte za morebitno nadaljnje sodelovanje. Vodja kadrovske službe Steklarne Hrastnik g. Knežak je o Kariernih zmenkih povedal:» Dogodek je zanimiv, saj lahko to priložnost izkoristimo, da spoznamo mlade iskalce zaposlitve. Naše podjetje je v fazi pomlajevanja, zato smo veseli novih, svežih pogledov. Med udeleženci smo spoznali nekaj potencialnih kandidatov, s katerimi bomo v prihodnjih dneh zagotovo navezali stik in se pogovorili o nadaljnjem sodelovanju

Organizatorji žal niso mogli ustreči vsem prijavljenim, saj so v osmih dneh prejeli več kot 60 prijav. Karierni zmenki so bili  prvi tovrstni dogodek v Zasavju, ki velja za eno izmed najbolj ogroženih regij na področju zaposlovanja. Organizatorji so z udeležbo in izvedbo dogodka izjemno zadovoljni, udeleženci pa si želijo, da bi bilo takšnih priložnosti v prihodnosti še več. »Današnji dogodek me je navdal z optimizmom in upanjem, da tudi nam mladim nekoč uspe priti do zaposlitve,« je med zaključnim druženjem ob dobrotah izpod rok članic Zaposlitvenega kluba Zagorje svoje občutke povzela Marjetka iz Zaposlitvenega kluba Šentjur-Vojnik. Mladi pa z aktivnim pristopom dokazujejo, da so vsekakor na pravi poti.

***

Zavod Nefiks iz Ljubljane ob podpori znamke ORTO v tem letu nadaljuje s projektom Služba me ne išče, s katerim mladim prek zaposlitvenih klubov pomaga pri razvoju njihove zaposljivosti. Projekt je bil v lanski sezoni zelo uspešen, saj je dosegel odličen odziv med mladimi, do dela pa je pomagal šestnajstim mladim. Letos zaposlitveni klubi potekajo od novembra 2013 do maja 2014 v Ljubljani, Mariboru, Gornji Radgoni, Zagorju ob Savi, skupen klub pa deluje v Vojniku in Šentjurju.

 

kola_ 2 kola_