Manj svečk za manj grobov

nonameLeto je naokoli in tako so tudi priprave na letošnjo dobrodelno akcijo Manj svečk za manj grobov že v polnem teku!

Z akcijo Manj svečk za manj grobov smo mladi v Zagorju pričeli v letu 2009. Namen dobrodelne akcije, ki v Zagorju in Sloveniji zbuja vse več zanimanja, tudi letos ostaja enak. Namesto pretiravanja s krašenjem grobov narediti nekaj dobrega za nas same.

Akcijo so občani in občanke občine Zagorje ob Savi v množično podprli, saj je bilo v zadnjih letih le v občini Zagorje ob Savi zbranih skupaj več kot 29.000,00 EUR. V letu 2013 je h projektu pristopilo 8 občin širom Slovenije. Ker se za 5. obletnico spodobi smo se vse sodelujoče organizacije odločile za nekaj posebnega. Polovico vseh zbranih sredstev bomo skupaj namenili za projekt nacionalnega pomena – Sofinanciranje ultrazvočnega aparata za uporabo v Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči, ki pokriva celotno Slovenijo – v vrednosti 40.000 EUR. Drugo polovico zbranih sredstev bomo ekipe iz Zagorja in Trbovelj zbirali za nujno potrebni nakup monitorja življenjskih funkcij za Porodnišnični oddelek Splošne bolnice Trbovlje v skupni vrednosti 5.000 EUR.

Dogodki v okviru akcije Manj svečk za manj grobov 2013, enota Zagorje:
– nedelja, 13. okt. 2013 – koordinacijski sestanek sodelujočih organizacij
– sobota 26. okt 2013 – predstavitvena stojnica na Tržnici “Pod uro” v Zagorju
– nedelja 27. okt 2013 – zbiranje prispevkov na pokopališču Zagorje ob Savi
– četrtek 31. okt. 2013 – zbiranje prispevkov na pokopališču Zagorje ob Savi
– petek 1. nov. 2013 – stojnice in zbiranje prispevkov na vseh pokopališčih občine Zagorje ob Savi

Na vas se obračamo s prošnjo za sodelovanje v akciji. Potrebujemo 50 prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni pomagati pri zbiranju sredstev na vseh šestih pokopališčih Občine Zagorje ob Savi.

Koordinacijski sestanek za sodelujoče bo v nedeljo, 13. 10. 2013 ob 17:00 uri v prostorih Mladinskega centra Zagorje ob Savi. V kolikor se v vaših vrstah najdejo posamezniki, ki bi bili pripravljeni sodelovati, vas
prosim, da potrdite udeležbo Mateju Anžurju na tel.: 040227782 ali e-mail:matejanzur@gmail.com.

Prosim, da vaš interes za sodelovanje v akciji potrdite najkasneje do torka, 8. 10. 2013, zaradi tiskanja promocijskega materiala. V kolikor se boste odločili za podporo ali sodelovanje vas prosim, da do tega datuma pošljete vaš logotip v vektorski obliki na vesna@chaosstar.net