Simbioza letos v Zagorju združila skoraj sto udeležencev in prostovoljcev

indexVseslovenski teden računalniškega opismenjevanja starejših- Simbioz@ je v Zagorju letos potekal že tretjič zapored. Lokalni koordinator, Mladinski center Zagorje, je poskrbel, da je izvedba vseh delavnic potekala brezhibno, tečajniki in prostovoljci- izvajalci delavnic- pa za sproščeno vzdušje na posameznih lokacijah delavnic.

Simbioze se je v Zagorju tako udeležilo 52 tečajnikov, ki jim je asistiralo 42 dobrodušnih prostovoljcev. Petdnevne delavnice so se izvajale na štirih različnih lokacijah v občini Zagorje, in sicer na Osnovni šoli Ivana Kavčiča na Izlakah, Osnovni šoli Toneta Okrogarja, na Srednji šoli Zagorje ter na Zasavski ljudski univerzi.

Tako udeleženci kot tudi prostovoljci so bili ob koncu tedna enotnega mnenja, da jim je pretekli teden prinesel veliko novega- prostovoljcem neprecenljive izkušnje pri učenju starejših in delu z njimi, udeležencem pa vsaj kanček znanja s področja računalništva in mobilne telefonije.

Mladinski center Zagorje je zadnji dan delavnic za tečajnike in prostovoljce, pa tudi vse ostale zainteresirane, pripravil zaključni Simbioz@ žur z vinsko kraljico in Elvisom Presleyem. Udeleženci delavnic so bili nad zaključkom navdušeni in pozitivno presenečeni, kako prijetno je z mladimi preživeti večer v duhu medgeneracijskega povezovanja in sodelovanja.

 

Zadovoljne udeleženke, ki so delavnice obiskovale na Zasavski ljudski univerzi (foto: Tinkara Krautberger, prostovoljka izvajalka):

1147591_10151962702344728_816275003_o