Lahko je postati presnojedec, težje ostati

vegetables375119Včerajšnji gost predavanja z naslovom »Presno- misliš resno?!«, g. Milan Hervol, je človek z neverjetno močno voljo do življenja in s še bolj neverjetno motivacijo za širjenje filozofije o načinu življenja in prehranjevanja; brez egoistične potrebe človeka po nujnosti uživanja raznovrstne hrane.

Milan Hervol je s posebno energijo uvodoma predstavil presno prehrano, pojasnil, kako lahko z njeno pomočjo izboljšamo svoje zdravsteno stanje in kako preprečimo marsikatero bolezen ali alergijo. Te so v novodobnem načinu življenja vse prepogoste, česar se zaveda tudi vse več ljudi, kar je dokazalo veliko število udeležencev včerajšnjega dogodka.

»Željo po presnem prehranjevanju ima lahko vsakdo, visoko stopnjo motivacije prav tako, vendar le redkim uspe vztrajati in ohranjati zadostno motivacijo, da jim uspe,« je mnenja g. Hervol, ki opozarja tudi na napačne interpretacije ideje o presnem načinu prehranjevanja. To ni zgolj »uživanje hrane«, temveč je celotna filozofija življenja, kar pa je pri večini, ki se odloči za takšen stil življenja, najtežje dosegljivo.

Udeleženci dogodka so ob koncu predavanja imeli možnost poizkusiti tudi prave presne dobrote, kot npr. pico, tortico, kroglice, krekerje ipd., ki jih je pripravil g. Hervol. Če vas zanima, kako se omenjene kulinarične slaščice naredijo, si pomagajte z njegovimi recepti.

Že Pitagorejci in Valvasor so jedli presno hrano, tako da danes to ni nič gromozansko  inovativnega. Je pa ideja o presnem prehranjevanju delček novega, svežega načina razmišljanja o življenju, ki se odmika od pehanja za materialni dobrinami in zadovoljevanju potreb, ki jih od nas pričakuje današnja družba.