Praktično načrtovanje vrta

vrtMetamorfoze so že vzkalile. V okviru projekta, ki ga izvaja Mladinski center Zagorje, smo uredili že tri grede, kamor smo posadili mnogo različnih kulturnih rastlin, kot so grah, krompir, blitva, čebula…

Vabljeni vsi, ki želite spoznati načela permakulture in hkrati prispevati delček svojega časa in energije v skupnostni vrt. Praktična delavnica je namenjena vsem nadobudnežom, ki se želijo naučiti praktičnega načrtovanja vrta, na naravni način, brez uporabe kemije. Priporočamo primerna oblačila in obutev, v kolikor lahko, prinesite tudi vrtno orodje. Delavnice so predvidene vsak teden, oziroma po potrebi. Več informacij o terminih boste našli na naši facebook strani.

Projekt Metamorfoze je transnacionalna mladinska pobuda Mladinskega centra Zagorje ob Savi in partnerske organizacije Associação Transumância e Natureza s Portugalske, ki jo podpira evropski program Mladi v akciji.

Projekt Metamorfoze želi razviti in oblikovati prijazno okolje za mlade iz Slovenije in Portugalske, ki jih vzpodbuja prevzemanja odgovornosti in pobudništva za trajnostni razvoj ter sodelovanje pri dogodkih, ki oblikujejo družbo in prihodnje generacije v regiji. Krepi odgovornost, da zanamcem zapustimo okolje v boljšem stanju, kot je danes. S podporo in združevanjem prispeva k ozaveščanju in izobraževanju mladih iz sodelujočih skupnosti s področij, ki temeljijo na trajnostnem razvoju.