Olimpijada Zasavje 2013

ZO2013 - fb(2)Olimpijada Zasavje je največji zasavski športni dogodek, ko se v prijetnih junijskih temperaturah zberemo vsi ljubitelji športa in se pomerimo v različnih disciplinah. Del programa Olimpijade Zasavje letos prvič sooblikuje tudi Mladinski center Zagorje, in sicer:
– v nedeljo, 9.6., Zasavske igre brez meja,
– v četrtek, 13.6., “Špaltna Ekspres” in čarobna moč gora,
– v petek, 14.6., Zasavsko tekmovanje v ulični košarki (obvezne PRIJAVE- več informacij spodaj).

Celoten program Olimpijade Zasavje 2013:

ZASAVSKO TEKMOVANJE V MALEM NOGOMETU
Vabimo vse rekreativne ekipe, da se udeležijo Zasavskega tekmovanja v malem nogometu. Prijave so obvezne, prijavite se na: mct@mct.si ali 040 991 137.
Prijavnina znaša 2€, vsak tekmovalec prejme majico Olimpijada Zasavje, 1€ od prijavnine pa se nameni v dobrodelne namene. Pri prijavi navedite: ime in priimek vodje ekipe ter njegov elektronski naslov in GSM številko, ime ekipe, seznam članov (nogometne ekipe imajo največ sedem članov).
Zasavsko tekmovanje v malem nogometu bo potekalo v soboto, 8. junija 2013, ob 9. uri, na športnem igrišču Partizan in igrišču Rudar Trbovlje.

ZASAVSKO TEKMOVANJE V ODBOJKI NA MIVKI
Vabimo vse rekreativne ekipe, da se udeležijo Zasavskega tekmovanja v odbojki na mivki. Prijave so obvezne, prijavite se na: mct@mct.si ali 040 991 137. Prijavnina znaša 2€, vsak tekmovalec prejme majico Olimpijada Zasavje, 1€ od prijavnine pa se nameni v dobrodelne namene.
Zasavsko tekmovanje v odbojki na mivki bo potekalo v ponedeljek, 10. junija 2013, od 16. ure dalje, na letnem kopališču Trbovljein igrišču Partizan Trbovlje.

ZASAVSKO TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU
Vabimo vas, da se udeležite Zasavskega tekmovanja v namiznem tenisu. Prijave so obvezne, prijavite se na: info@mch.si ali 031 872 473. Prijavnina za dogodek znaša 2€, vsak tekmovalec prejme majico Olimpijada Zasavje, 1€ od prijavnine pa se nameni v dobrodelne namene.
Zasavsko tekmovanje v namiznem tenisu bo potekalo v sredo, 12. junija 2013, ob 16. uri, v šolski telovadnici OŠ Hrastnik.

ZASAVSKO TEKMOVANJE V ULIČNI KOŠARKI
Vabimo vse rekreativne ekipe, da se udeležijo Zasavskega tekmovanja v ulični košarki. Prijave so obvezne, prijavite se na: mct@mct.si ali 040 991 137. Prijavnina znaša 2€, vsak tekmovalec prejme majico Olimpijada Zasavje, 1€ od prijavnine pa se nameni v dobrodelne namene.
Pri prijavi obvezno navedite: ime in priimek vodje ekipe ter njegov elektronski naslov in GSM številko, ime ekipe, seznam članov (košarkaške ekipe imajo največ 5 članov).
Zasavsko tekmovanje v ulični košarki bo potekalo v petek, 14. junija 2013, od 16. ure dalje, na športnem igrišču Partizan v Zagorju ob Savi.

MEDGENERACIJSKE ŠPORTNE IGRE
Vabimo vas, da se udeležite medgeneracijskih športnih iger, kjer se bodo med seboj pomerile različne skupine generacij v igranju različnih iger, kot npr. Lustik, balinanje, tarok, itd.
Medgeneracijske igre bodo potekale v torek, 11. junija 2013, od 18. ure dalje, v Mladinskem centru Trbovlje.

DENIS ŠKETAKO, ZASAVSKI IRONMAN
3.8km plavanja, 180km kolesarjenja, 42km teka. Ena tekma, en željen naslov. Ironman. Preizkušnja, ki jo zmorejo le najboljši triatlonci. Vabljeni na pogovorni večer z izjemnim zasavskim triatloncem Denisom Šketakom, mladim Hrastničanom, ki je živ dokaz, da nemogočih ciljev ni.
O svojih treningih, tekmah, prehrani, osvojenih naslovih, načrtih ter jekleni moči, bo spregovoril v sredo, 12. junija 2013, ob 19. uri, v prostorih Mladinskega centra Hrastnik.

TOMI PRAUNSEIS, SK8TAJ S SRCEM
Trboveljčan Tomaž Praunseis nam bo predstavil izjemen športni in dobrodelni projekt z naslovom »Sk8jtaj s srcem«. Pogovorni večer bo potekal v soboto, 8. junija 2013, ob 20. uri, v kavarni Mladinskega centra Trbovlje.

MARIN MEDAK, PREVESLAL SEM ATLANTIK
Pred dobrim letom dni je ekipa Tušmobil TransAtlantik priveslala na Barbados. Opravili so z 4900 kilometri odprtega morja in uspešno preveslali Atlantski ocean. Vodja slovensko-britanske odprave, Marin Medak, je s tem uresničil svojo dolgoletne sanje o prečkanju Atlantika. Čeprav so bili 45 dni sami na oceanu, se je na krovu majhne, 9 metrske barke, veliko dogajalo. Skoraj vsak dan so se nasmejali do solz, se zabavali, halucinirali in nenazadnje tudi veliko veslali.
Pogovorni večer bo z Marinom Medakom bo potekal v ponedeljek, 10. junija 2013, ob 20. uri, v Mladinskem centru Trbovlje.

MILAN HERVOL, DVAJSET LET ZDRAVE PREHRANE
Predavatelj Milan Hervol že več kot 20 let uživa le presno hrano in stremi k samozadostnosti človeške družbe. Svoje življenje je posvetil širjenju naravnih zakonov, ki nas pripeljejo do zdravja in miru. Njegova predavanja o naravnem načinu življenja in zdravi prehrani nas ne pustijo ravnodušne, temveč bolj odločne, da nekaj naredimo zase in za naše bližnje.
Predavanje in degustacija zdrave prehrane bo potekala v četrtek, 13. junija 2013, ob 19. uri, v Mladinskem centru Trbovlje.

»ŠPALTNA EKSPRES« IN ČAROBNA MOČ GORA
Mladinski center Zagorje pripravlja pogovorni večer z znanim alpinistom, ki bo sledil ogledu odličnega avanturističnega športnega dokumentarca v produkciji Freeapproved Adventure Film Productions z naslovom »Špaltna Ekspres«. Dokumentarni film iz leta 2008 je kreativen film o alpinistično- raziskovalni odpravi v gorovje Kokšal Too v Kirgizistanu, kjer je sodeloval tudi Zagorjan, Jani Skrinjar.
Pogovorni večer bo potekal v četrtek, 13. junija 2013, ob 19. uri, v Mladinskem centru Zagorje.

PO STARI VODNI POTI
Vabimo vas na izlet z raftom po stari vodni poti reke Save, kjer boste izvedeli, kako so včasih s čolni po reki prevažali vino, žito in drugo trgovsko blago ali pa uprizarjali pustolovščine, kakršen je bil beg junaškega iskalca zlatega runa Jazona in njegove Medeje. Za varnost, zaščitno obleko in čelado poskrbi izvajalec. Dogodka se lahko udeležijo starejši od 15 let, ki nimajo zdravstvenih omejitev. Število mest je omejenih, zato so obvezne prijave na: andraz.malovrh@rcr-zasavje.si ali 03 56 60 562.
Avanturistični izlet po reki Savi bo potekal v soboto, 8. junija 2013, ob 13. uri.

IZLET PO ZASAVSKEM PODEŽELJU
Izlet bo obiskovalce popeljal na kmetijo Zeliščni vrt Cvetka, ki je poznana kot dišeča oaza v hrastniških Čečah, saj imajo na svojem vrtu zasejane številne zdravilne rastline in dišavnice. Na ogledu bodo obiskovalcem predstavili različne rastline, razkrili kako jih pravilno nabirati in iz njih pripravljati čaje, mila, tinkture in mazila, jih uporabljati pri peki peciva in kuhi.
Izlet bo potekal v nedeljo, 9. junija, ob 17. uri v Čečah.

POHOD V PERKMANDELJČEVO KRALJESTVO
Vabljeni na izlet v Perkmandeljčevo kraljestvo, kjer si boste ogledali rudniška bogastva Zasavja, katerega varuje zasavski škrat Perkmandeljc in se popeljali z rudarskimi hunti po prepletenih rovih rudnika Trbovlje-Hrastnik. Za varnost, zaščitno obleko in čelado poskrbi izvajalec. Pohoda se lahko udeležijo starejši od 18 let, ki nimajo zdravstvenih omejitev. Število mest je omejenih, zato so obvezne prijave na: andraz.malovrh@rcr-zasavje.si ali 03 56 60 562.
Perkmandeljčev pohod bo potekal v soboto, 15. junija 2013, s pričetkom ob 9. uri, pred upravno stavbo rudnika Hrastnik.

ZASAVSKE IGRE BREZ MEJA
Vabimo vas na Zasavske igre brez meja, kjer se boste lahko z družino in svojimi prijatelji udeležili različnih športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic. Prijave na vadbe niso potrebne, prireditev pa v primeru slabega vremena odpade.
Zasavske igre brez meja bodo potekale v nedeljo, 9. junija 2013, od 17. ure dalje, v Evroparku Zagorje.

OTROŠKE OLIMPIJSKE IGRE
Vabimo vas na otroške olimpijske igre, kjer se boste lahko s svojimi najmlajšimi zabavali z različnimi družabnimi igrami. Poskrbljeno pa bo tudi za animacijo.
Otroške olimpijske igre bodo potekale v nedelje, 16. junija ob 10. uri, v Mestnem parku Trbovlje.

Za več informacij spremljajte spletne strani zasavskih mladinskih centrov in FB stran “Olimpijada Zasavje 2013“.